A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

У госпіталі ветеранів війни відкрито сучасне реабілітаційне відділення для учасників антитерористичної операції

Дата: 16.03.2018 10:13
Кількість переглядів: 621

 

Сьогодні на базі комунального закладу обласної ради – Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни – відбулося урочисте відкриття сучасного багатопрофільного реабілітаційного відділення для учасників антитерористичної операції та ветеранів війни.

Сьогодні на Хмельниччині проживає більше 46 тисяч ветеранів війни, з яких понад 15 тисяч – демобілізовані учасники АТО.

В урочистому заході взяли участь голова обласної ради Михайло Загородний, заступник голови обласної ради Валерій Лесков, заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник, директор Департаменту охорони здоров’я ОДА, депутат обласної ради від Кам'янець-Подільського району Яків Цуглевич, керівники ветеранських організацій, волонтери, ветерани війни, учасники АТО, працівники та пацієнти медичного закладу.

Як наголосив Михайло Загородний, покращення у наданні високоякісної медичної допомоги людям, які цього потребують, є пріоритетом у роботі обласної ради та діяльності його комунальних закладів. Яскравим прикладом цього є сьогоднішнє відкриття нового, відремонтованого та оснащеного новітнім обладнанням приміщення.

«Починаючи з 2014 року на базі обласного госпіталю ветеранів  війни більше 1600 учасників АТО вже пролікувалися. Однак, депутатами обласної ради було вирішено створити повноцінне реабілітаційне відділення учасників АТО на базі закладу, виділивши необхідні кошти на початок робіт. Як результат, для оздоровлення атовців та ветеранів війни вже діє сучасне відділення, в якому одночасно надаватиметься ефективна медична допомога 30 особам. Переконаний, обласна рада й надалі сприятиме у поліпшенні матеріально-технічної бази обласного госпіталю, аби ветеранам війни були створені всі належні умови для перебування та лікування»,- зазначив керманич області.

На реконструкцію та матеріально-технічне забезпечення відділення протягом 2016-2017 років з обласного бюджету було виділено 5 млн. 738 тис. гривень. Окрім того, до оснащення відділення долучилися меценати та спонсори.

У реабілітаційному відділенні проводитиметься відновне лікування хворих з захворюванням і травмами опорно-рухового апарату та центральної і периферичної нервової системи.

Унікальністю щойно відкритого відділення є придбана за бюджетні кошти  сучасна комп’ютерна система для діагностики E-Link, апарат для розробки суглобів нижніх кінцівок, призначений для здійснення радіо-, механо-, електро- та фізичної терапії.

Як зауважила головний лікар обласного госпіталю ветеранів війни Оксана Бочкарьова, основним завданням реабілітації є повернення людини у сім’ю, на роботу, у суспільство. Має бути створена стратегія індивідуального відновлення пацієнта, починаючи з гострого періоду захворювання до повного відновлення. З цією метою у закладі розпочато формування мультидисциплінарної команди, введені посади лікарів фізичної та реабілітаційної медицини, фахівців з фізичної реабілітації, здійснення відповідне навчання персоналу за участю американських колег.

Варто зауважити, що протягом трьох останніх років з обласного бюджету на покращення матеріально-технічної бази Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни з обласного бюджету було передбачено понад 30 мільйонів гривень. Зокрема, кошти спрямовані на капітальний ремонт приміщення закладу та його утеплення, заміну вікон, системи водопостачання, реконструкцію системи каналізації та очистки стічних вод, встановлення пожежної сигналізації, придбання медичного обладнання та медикаментів, відкриття сучасного реабілітаційного відділення.

Довідка.

Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни розрахований на 300 ліжок. Заклад є багатопрофільною спеціалізованою медичною установою, в якій 180 ліжок – терапевтичного, 95 ліжок хірургічного профілю та 25 ліжок реабілітаційне відділення (відновного лікування хворих з захворюваннями і травмами опорно-рухового апарату та центральної і периферичної нервової системи). Також функціонує відділення інтенсивної терапії та анестезіології на 6 ліжок.

У госпіталі працює низка параклінічних служб (клінічна і бактеріологічна лабораторії, рентгенкабінет, кабінет ультразвукової діагностики, ендоскопічне відділення, кабінети функціональної діагностики, фізіотерапевтичне, приймальне, стерилізаційне відділення та інші. З внутрішніх кадрових резервів створене консультативне відділення, де для зручності пацієнтів суміжні спеціалісти госпіталю ведуть прийом за 10-ти спеціальностями та консультує психолог.

В госпіталі створена достатня база для реабілітаційного та відновного лікування хворих з використанням електро-, тепло- та бальнеопроцедур, масажу та лікувальної фізкультури. Використовуються мінеральні грязі з санаторію «Куяльник» та мінеральні води з місцевих цілющих джерел санаторію «Сатанів».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора