A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

До дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Дата: 08.05.2018 18:43
Кількість переглядів: 622

 

Фото без опису

Друга світова війна – одна з найбільших трагедій в історії людства. Війна, яка забрала 65 мільйонів життів по всьому світу, серед них близько 10 мільйонів – це українці. Поділля також віддало свою данину – кожен другий наш земляк не повернувся з фронту, 250 тисяч подолян загинуло в боях, 478 тисяч розстріляно та закатовано у концтаборах, 117 тисяч насильно вивезено на каторжні роботи до Німеччини. Це ніколи не стерти з пам’яті народу, адже трагедія Другої світової війни  зачепила своїм чорним крилом  кожну родину.

 

Фото без опису

Ця рана ніколи не загоїться, цей біль втрати залишиться назавжди. 8 травня Україна разом із європейськими країнами відзначає День пам’яті та примирення, а 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Час не владний над щирою вдячністю людських сердець, і скільки б не минуло років, пам’ять про величний подвиг воїнів-захисників житиме! 8 травня у населених пунктах Слобідсько-Кульчієвецькоі ОТГ пройшла низка мітингів-реквіємів приурочених цим пам’ятним датам, участь в яких взяло керівництво сільської ради, депутати районної та сільської ради, в.о. старостів.

Фото без описуТак, зокрема голова сільської ради Руслан Нестеров відвідав сс.Врублівці, Слобідка Кульчієвецька та Баговиця, де вручив ветеранам подарунки та подяки. Заходи розпочалися в с.Врублівці, де мітинг-реквієм організувала ЗОШ I-III ступенів. В с. Слобідка-Кульчієвецька мітинг-реквієм  пройшов завдяки спільній праці відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту, працівниками клубу, бібіліотеки-філіалу та ДНЗ «Веселка».

 

Фото без опису

До привітань сільського голови долучився депутат райнної ради Ігор Фурман. В с.Баговиця захід був підготовлений також загальноосвітнім навчальним закладом. На ньому були присутні ветерани, депутати сільської ради Галина Мозолюк та Лідія Шкурак.

 

Фото без опису

Села Оленівка та Боришківці відвідали секретар сільської ради Андрій Войцеховський та депутат сільської ради Євгенія Похолюк. Села Тарасівка і Шутнівці привітала зі святом    начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Олена Сендзюк. Під час заходів звучало чимало віршів і пісень з традиційним покладанням квітів та вінків до пам’ятників полеглих воїнів. На початку заходів проходили молебні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора