A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Основи законодавства про запобігання корупції та конфлікту інтересів

Дата: 20.02.2018 15:23
Кількість переглядів: 724

Фото без опису

20 лютого голова Чернівецького обласного ГО «Комітет виборців України» Ігор Баб’юк на базі Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради об’єднаної територіальної громади провів навчальний семінар на тему: «Основи законодавства про запобігання корупції та конфлікту інтересів». Такі семінари проводяться в рамках реалізації проекту: «Посилення антикорупційної спроможності громад України» та за фінансової підтримки розвитку ООН.

Місце проведення заходу було визначено невипадково, адже новостворена громада на сьогодні робить перші кроки на шляху розбудови своєї соціально-економічної спроможності. А довіра громадян є найціннішим капіталом, який здатні примножити особи, вповноважені на здійснення функцій місцевого самоврядування, довіра зменшує спротив проведенню реформ, сприяє пожвавленню приватної і громадської активності. Саме тому питання врегулювання конфлікту інтересів є надзвичайно чутливим у роботі таких осіб в об’єднаній територіальній громаді.

Фото без описуУ навчальних заходах взяли участь посадові особи виконавчого апарату ОТГ, місцеві депутати та члени виконкому.

Як зазначив Ігор Орестович, що метою зустрічі є інформування учасників про суть законодавства щодо запобігання конфлікту інтересів, а також озброєння їх необхідними знаннями для виявлення ознак конфлікту інтересів та застосування алгоритму дій у разі його виникнення і, в кінцевому результаті – мінімізація проявів конфлікту інтересів на місцевому рівні.

Під час семінару присутніх найбільше цікавили питання спільної роботи близьких осіб (особливо – в сільській місцевості), дій працівника у зв’язку із встановленням наявності конфлікту інтересів, способи врегулювання конфлікту інтересів. «Певен, що обізнані та озброєні знаннями представники об’єднаної територіальної громади, відтепер краще знатимуть норми вітчизняного законодавства щодо запобігання конфлікту інтересів та не допускатимуть таких проявів у своїй діяльності», – підкреслив голова ЧОГО КВУ Ігор Баб’юк

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора