A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Соціальні угоди -це угоди про партнерство заради розвитку громади

Дата: 07.05.2018 16:12
Кількість переглядів: 2100

Фото без опису7 травня голова Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради Руслан Нестеров зібрав аграріїв, що обробляють землю на території громади, з метою обговорення співапраці, а саме заключення соціальних угод та врегулювання всіх необхідних питань. Діалог мав конструктивний характер, адже позиція Руслана Олеговича - це покращення розвитку інфрастуктури населених пунктів. Аграрії дійшли спільної думки про те, що перед проведенням оприскування сільськогосподарських культур перш за все потрібно думати про людей та їх садиби, де ведеться господарство. Тому, вирішили заздалегідь, терміном не менше 7 днів проводити роз’яснювальну роботу з людьми.

 

Фото без опису Попереджаючи про те, що мають проводитися певні роботи. Також дійшли спільної згоди у тому, що використовуючи сільгосптехніку на дорогах як державного так і місцевого значення, надаючи певну шкоду, представники агроформувань будуть за власний кошт робити ремонт. Піднімалося також питання щодо заключення договорів оренди на землю, адже 60 відсотків прибуткового податку повертається в громаду, а це відповідно наповнення бюджету. Аграріїв також цікавило питання благоустрою населених пунктів, на що голова сільської ради Руслан Олегович наголосив, що на сесії, яка відбулася 5 травня, було прийнято рішення про створення інспекції, яка буде контролювати санітарний стан території.

Фото без опису В кінці розмови всі її учасники погодилися, що заключення соціальних угод, дає можливість не лише розвиватися, а й громада буде чітко знати, яким чином і в якій мірі їхні підприємці надають їм допомогу. Піднімалося також питання роботи комунального підприємства «Лаванда». Сільгоспвиробники погодилися надати частину своїх  земель для того, аби воно повноцінно і ефективно розвивалося. Остаточне рішення про кількість цих земель буде прийнято після збору врожаю. По завершенні Руслан Нестеров додав, що буде проводити сходи сіл, де сам буде говорити людям про ту роботу, яка виконується суб’єктами господарювання. А також додав, що після заключення соціальних угод людям вже не потрібно буде йти до того чи іншого підприємця за допомогою. Все буде здійснюватися централізовано через сільську раду. Першочергово буде враховувати думка людей та їхні потреби. А якщо той чи інший підприємець захоче надати додаткову допомогу – це буде лише його власна ініціатива.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора