Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

В Мукші Китайгородській вшанували жертви політичних репресій

Дата: 18.05.2018 19:25
Кількість переглядів: 792

Фото без опису

У третю неділю травня Україна відзначала щорічний національний День пам’яті жертв політичних репресій, який було започатковано Указом Президента України у 2004 році з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, що відбулися, перш за все, у радянський період історії України. За ці роки мільйони українців постраждали від насильницького впровадження комуністичної ідеології, всебічної боротьби з проявами національної культури, ідеології, духовності, світогляду тощо.

 

Фото без опису

Не применшуючи слави всіх українців, які стали жертвами цієї боротьби, ми зупинилися на вшануванні однієї особистості з великої кількості діячів культури та мистецтва, що постраждала за Україну і українське в цілому. Напередодні цієї дати 18 травня на території Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради в с.Мукша Китайгородська біля пам’ятника жертвам політичних репресій та Голодомору 1932-1933 років відбулося покладання квітів.

 

Фото без описуВ заході взяли участь народний депутат Володимир Мельниченко, голова районної ради Віктор Кривак, голова Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ Руслан Нестеров та секретар Андрій Войцеховський, заступник голови райдержадміністрації Микола Чумак.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора