A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Про організацію безпеки використання місць масового відпочинку людей на водних об’єктах Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради об’єднаної територіальної громади

Дата: 11.05.2018 10:28
Кількість переглядів: 913

Рішенням виконкому №91 від 10.05.2018 року відповідно до підпункту 2 пункту «б» частини першої статті 38, статті 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 19 Кодексу цивільного захисту України, Порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.03.2002 р. № 264, Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України 10.04.2017 р. № 301, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 04.05.2017 р. за № 566/30434, на виконання Плану заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Хмельницької області в літній період 2018 року та з метою впорядкування місць масового відпочинку населення на водних об’єктах Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради об’єднаної територіальної громади, задоволення потреб та забезпечення безпеки життя і здоров’я населення в період літнього купального сезону 2018 року, виконавчий комітет

ВИРІШИВ:

1. Визначити місця масового відпочинку людей на водних об’єктах Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради об’єднаної територіальної громади на літній період 2018 року, а саме:

1.1.  Вілла «Дві ріки» – прибережна територія, с. Велика Слобідка, вул. Центральна. 33;

1.2. Готельний комплекс «Дністровська рів’єра» – прибережна територія, с. Велика Слобідка, вул. Центральна , 45;

1.3. База відпочинку «Смотрич» – прибережна територія, с.Устя.

 2. Керівникам (власникам) місць масового відпочинку населення на водних об’єктах в термін до 01.06.2018 року:

 2.1. Обладнати їх згідно з Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України, затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 10.04.2017 р. № 301 (провести обстеження дна акваторії, оформити паспорт місця масового відпочинку населення на воді із погодженнями його з відповідними службами, створити та обладнати рятувальні пости, медичний пункт, обладнати інформаційні стенди з матеріалами щодо запобігання нещасним випадкам на воді, порадами відпочивальникам щодо правил поводження на воді, прийоми надання першої медичної допомоги потерпілим, номери телефонів та адреси поліції, аварійно-рятувальної служби та медичного закладу тощо);

 2.1. Забезпечити безпеку перебування людей на підвідомчій території;

           2.2. Відкриття та експлуатацію місць масового відпочинку населення на водних об’єктах здійснити при наявності його паспорту та рятувального поста.

           2.3. Копії паспортів місць масового відпочинку населення на воді та інформацію про вжиті заходи надати у відділ житлово-комунального господарства та з питань надзвичайних ситуацій Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради.

      3. Орендарям (власникам) водних об’єктів, керівникам підприємств, установ, організуй незалежно від форм власності, що розташовані вздовж прибережної території р. Дністер та не використовують водні об’єкти чи прибережну територію з метою масового відпочинку населення на воді, в термін до 01.06.2018 року, встановити на підвідомчій території щити з написами «КУПАТИСЯ ЗАБОРОНЕНО!» та здійснювати постійний контроль за дотриманням населенням заборони на купання та масовий відпочинок у заборонених місцях

      4. Начальнику відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради (Сендзюк О.С.) в термін до 20.05.2018 року організувати проведення занять в навчальних та дошкільних закладах з правил поведінки на воді та надання першої домедичної допомоги потерпілим.

   5. Відділу житлово-комунального господарства та з питань надзвичайних ситуацій:

    5.1. Продовжити координаційну роботу із запобігання загибелі людей  в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах в період літнього купального сезону 2018 року.

     5.2. Забезпечити висвітлення через засоби масової інформації рекомендацій щодо правил поведінки, заходів безпеки, які сприяють запобіганню загибелі людей на воді.

       6. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора