A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

22 червня в житті української держави

Дата: 22.06.2018 15:52
Кількість переглядів: 704

 

 

Фото без опису

22 червня 1941 року, попри таємну угоду про ненапад (пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року) та тісну військово-економічну співпрацю між Німеччиною і СРСР, нацистська Німеччина атакувала радянські частини по всій лінії кордону від Балтійського до Чорного моря. Розпочалася німецько-радянська війна 1941-1945 років, як складова, але основна частина Другої світової війни.

 

Фото без опису

 Цей день в пам’яті українців як для багатьох слов’янських народів став найбільшою трагедією не для одної родини. Нащадки своїх батьків, дідів і прадідів пам’ятати будуть завжди, який подвиг вони зробили. Цього дня у всій державі відбулися мітинги-реквієми з покладанням квітів. На території Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради в с.Врублівці теж відбувся захід приурочений до цій пам ‘ятній дати.

 

Фото без опису

У заході взяли участь в.о.старости Микола Берчук, заступник сільського голови Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради Наталія Потапська, громада села. Під час заходу звучали патріотичні пісні. Вшанували загиблих під час Другої світової війни та учасників АТО хвилиною мовчання.

 

Фото без опису

Організатори заходу зазначили, яким страшним періодом з сс.Яруга, Станіславівка та Врублівці були ці дні. Лише на початку з с. Врублівці на фронт пішли понад 300 чоловіків, половина  яких не повернулася додому. Для них встановлено велику меморіальну дошку, біля якої завжди лежать живі квіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора