A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Як створити і зробити громаду спроможною - радили експерти

Дата: 26.06.2018 11:29
Кількість переглядів: 894

 

 

Фото без опису

25 червня на базі Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради  відбувся розширена інформаційна зустріч на тему «Екологічна спільнота – Підслення спроможності громад у повноваженні захисту довкілля, яка була організована Асоціацією сільських, селищних рад та об’єднаних громад України. Модертатором цього заходу на Кам’янеччині стала Зоя Володимирівна Кацап, яка тривалий час працювала начальником Кам'янець-Подільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, а нині є координатором та виконавчим директором по Хмельницькій області асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад України. Насамперед, слід зазначити що дана організація створена з метою більш ефективного здійснення повноважень та узгодження дій органів місцевого самоврядування щодо захисту інтересів територіальних громад, сприяння їх соціально-економічному розвитку, поглиблення взаємодії та співпраці.

Фото без опису

На заході були присутні не лише керівники створених ОТГ Кам’янеччини та Хмельниччини, але й голови тих громад, якы планують найближчим часом об’єднатися. Зустріч була надзвичайно цікавою та насиченою інформаційно. Головним акцентом в розмові  представника Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лідії Євтушенко було, яка саме ефективність і результативність у об’єднанні. Вона наголошувала, що час ламати стереотипи і впевнено трухатися вперед, не боятися робити реформи, адже якщо нічого не змінювати необхідного результату та ефекту не буде.

Фото без опису

Велике значення у цьому є створення різного роду проектів. Лідія Євтушенко  детально присвятила цій темі цілий блок робочого розпорядку програми. Адж, лише формуючи грамотно і прораховано той чи інший проект інфраструктури громада отримує кошти з фонду регіонального розвитку. В цьому зацікавлені обидві сторони і в одному напрямку – розвитку. Громада може бути спроможною та розвинутою лише тоді коли працює в унісон з державними програмами.

Фото без опису

Паралельно представник центру еколого-експертної аналітики Міністерства екології та природніх ресурсів України Юлія Яненко, розповідала про дотримання екологічних норм при розробці і формуванні проектів. В будь-якому випадку по завершенні розробки проекту має бути висновок еколога про те, що даний об’єкт інфраструктури ніяким чином не вплине на екологію. Це є масштаби європейських стандартів.

Фото без опису

Загалом зустріч була дуже плідною, задавалося чимало питань, обговорювалися стандарти нової української школи та всіх реформ, які поступово мають втілюватися в життя. Сільський голова Руслан Нестеров подякував усім присутнім за таку конструктивну зустріч роз’яснювального характеру та побажав подальшої співпраці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора