A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Пам'ятка поводження на воді під час Івана Купала

Дата: 06.07.2018 15:49
Кількість переглядів: 691

В Україні зберігається національна традиція святкування народного свята Івана Купала (церковне свято Різдво Івана Предтечі) в ніч з 6 на 7 липня. Під час святкування багато народних гулянь проходить поблизу водних об’єктів – люди купаються у відкритих водоймах, дівчата пускають вінки тощо. «Очищення» вогнем та водою має важливе значення в купальській обрядовості.
Тому, відділ житлово-комунального господарства та з питань надзвичайних ситуацій Слобідсько-Кульчієвецької сільської просить громадян дотримуватися правил безпеки під час святкування Івана Купала.
Пам’ятайте про правила пожежної безпеки та поводження з вогнем, аби святкове полум’я не завдало вам шкоди. Якщо ви розвели багаття – обов’язково загасіть його. Вогонь достатньо залити водою, варто тільки простежити, щоб не залишилися тліючі вуглинки. Особливу загрозу відкритий вогонь несе при вітряній і сухій погоді, оскільки може спричинити лісову пожежу. До сумних наслідків може призвести і недбало кинутий недопалок. Найкраще закопувати недопалки в землю, хоча б неглибоко.
Також особливу роль під час святкування цього свята відведено воді – багато народних гулянь проходять поблизу водних об’єктів, люди купаються у відкритих водоймищах, дівчата пускають вінки, тощо. А це, звісно, може бути небезпечним.
Основними причинами загибелі людей на водних об’єктах є: купання в необладнаних, неперевірених місцях і місцях, де купання заборонено; купання в нетверезому стані; пустощі на воді; купання дітей без нагляду дорослих.
Варто пам’ятати, що під час купання забороняється:
- відпочивати та купатися поза межами спеціально обладнаних пляжів;
- заходити у воду в стані алкогольного сп'яніння;
- пірнайти в незнайомих місцях;
- залишати дітей без нагляду біля води та дозволяти їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;
- запливати далеко, плавати наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
- наближайттися до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас.
ПАМ'ЯТАЙТЕ:
- температура води повинна бути не нижче +17 °С;
- у воді можна перебувати не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин.
Будьте обережні і ніякі обставини не затьмарять вам свята!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора