A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

До уваги жителів громади!

Дата: 22.12.2018 14:03
Кількість переглядів: 615

Розяснення Держпродспоживслужби щодо державної реєстрації потужностей

Згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» ст. 25 оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобовязані зареєструвати потужності, які використовуються на будь – якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Оператор ринку харчових продуктів (далі оператор ринку) –субєкт господарювання, провадить діяльність з метою або без мети отримання прибутку  та в управлінні якого бувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів та/або інших обєктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують з харчовими продуктами) і який відповідає за виконання вимог цього Закону та законодавства про без про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. До операторів ринку належать фізичні особи, якщо вони провадять діяльність з метою або без мети отримання прибутку та займаються виробництвом та/або обігом харчових продуктів або інших обєктів санітарних заходів. Оператором ринку також вважається агропродовольчий ринок.

Потужності –споруди або комплекс споруд, приміщення, будівлі, обладнання та  інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, що використовується у виробництві та/або обігу обєктів санітарних засобів.

Отже, державній реєстрації підлягають: ферми (молочно- товарні ферми, свиногосподарства, вівцеферми, птахогосподарства, пасіки, аквакультури та інш.), заклади громадського харчування ( кафе, бари, ресторани, заклади приготування швидкої їжі та інш.) обєкти торгівлі харчовими продуктами.

Державна реєстрація потужностей здійснюється компетентним органом, шляхом внесення відповідної інформації до реєстру на безоплатній основі. Потужностям у реєстрі присвоюється особистий реєстраційний номер.

Для внесення потужностей, які підлягають державній реєстрації, до реєстру потужностей операторів ринку, оператори ринку подають до територіального органу компетентного органу заяву про державну реєстрацію потужності, в якій зазначаються найменування, ідентифікаційний код згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осію, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, місцезнаходження або прізвище, імя та по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків чи серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті), місце проживання оператора ринку, назва (опис) потужності , її адреса, заплановані види діяльності та перелік харчових продуктів, виробництво та/або обіг яких планується здійснювати, вид оператора ринку за класифікацією субєктів господарювання, визначеного господарським кодексом України (субєкти мікро- малого, середнього або великого підприємництва).

Державна реєстрація потужностей здійснюється протягом 15 робочих днів після отримання заяви про таку реєстрацію.

Відповідальність за виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього закону, тягне за собою накладання штрафу:

На юридичних осіб – у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат

На фізичних осіб- підприємців – у розмірі від восьми до пятнадцяти мінімальних заробітних плат.

 

Начальник Камянець-Подільського

 міськрайонного управління

Держпродспоживслужби                                                                  Лавський А.Й.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора