A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

ЩОБ СВЯТО НЕ ОБЕРНУЛОСЯ ЛИХОМ!

Дата: 16.01.2019 14:23
Кількість переглядів: 667

Щорічно, 19 січня православний віруючий народ святкує Водохреща. Вже традиційно склалося, що одним із обрядів свята є занурення в ополонку.

Тому, звертаємося до мешканців та гостей громади з проханням не виходити на лід під час святкування Водохреща, а традиційне занурення у воду здійснювати тільки у спеціально підготовлених місцях.

Нагадуємо  декілька нескладних правил, щоб купання дійсно було на благо.

  1. Ви повинні бути впевнені, що у вас немає жодних медичних протипоказань. Інакше купання в крижаній воді посилить хворобу. По-перше, купатися в ополонці категорично заборонено тим, хто хворий різними інфекційними захворюваннями, такими як грип, бактеріологічними захворюваннями – запалення дихальних шляхів, цистит та інші хвороби простудного характеру. Не варто ризикувати людям з хворобами опорно-рухового апарату та серцево-судинними захворюваннями.
  2. Виберіть безпечне місце для купання. Здійснюйте занурення лише в спеціально відведених та обладнаних місцях для масового проходження обряду, де чергують бригади рятувальників та медиків і за необхідності Ви зможете швидко отримати допомогу фахівців.
  3. Відповідально підготуйтесь до купання. Вам знадобляться: одяг для купання, махровий банний рушник, вовняні шкарпетки, в яких буде зручно йти по льоду, комплект сухого теплого одягу. Обов’язково захопіть з собою термос з гарячим чаєм, щоб зігрітися після купання.
  4.  Купайтеся без фанатизму. Найчастіше, занурившись у воду, людина відчуває різкий прилив енергії, ейфорію, і затримується в ополонці досить довго. Це помилка, яка може привести до серйозних наслідків.
  5. Не вживайте алкоголю. Пам'ятайте, що алкоголь – це не кращий спосіб уберегтися від переохолодження.
  6. Обов’язково зігрійтесь після купання. Як тільки Ви вийшли з крижаної води – добре розітріться рушником. Швидко перевдягніться у сухий теплий одяг та зігрійтеся гарячим чаєм.

Шановні громадяни, подбайте про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких, не нехтуйте правилами безпеки. Веселого та безпечного Вам святкування!

 

 

          Начальник відділу житлово-комунального господарства

                    та з питань надзвичайних ситуацій сільської ради

                                                      Березовська О.О.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора