Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

До уваги організаторів заходів на свято Водохреща!

Дата: 16.01.2019 14:25
Кількість переглядів: 645

 

 

 

 

Відділ житлово-комунального господарства та з питань надзвичайних ситуацій сільської ради звертає увагу, що під час проведення заходів святкування Водохреща необхідно дотримуватися Правил охорони життя людей на водних об'єктах України.

При цьому, організатори свята повинні в обов’язковому порядку виконати наступні заходи:

- на водних об’єктах, покритих льодом, влаштувати ополонку для занурення розміром не менше 2x2 м, очистити її від льоду, битий лід обов'язково видалити та проводити періодичну очистку ополонки від криги. По краях зробити настил із товстих дощок, огородити ополонку по всьому периметру шнуром, або дерев'яними перилами, висотою не менше 1,1 м. Ополонка не повинна мати гострих кромок. В ополонку необхідно опустити трап;

- обладнати місце для проведення невідкладних заходів при переохолодженні людини, забезпечити чергування медичних працівників під час проведення свята;

- облаштувати на період проведення свята рятувальний пост із зимовими рятувальними засобами (рятувальний трос довжиною 15-20 м, жердина довжиною 5-8 м, рятувальний багор), які потрібні для того, щоб своєчасно надати допомогу тим, хто випадково провалиться під лід.

Слід пам’ятати, що надійний лише чистий, незапорошений снігом лід голубого чи білого кольору. Безпечна товщина льоду становить для одного пішохода 5-7 см, для групи людей - не менше 15 см.

Організатори святкових заходів і власники водних об'єктів несуть всю відповідальність за безпеку учасників та самостійно забезпечують роботу рятувальних постів.

Будьте уважні і розсудливі, щоб організоване Вами свято не обернулося лихом!

                                                                                          Начальник відділу житлово-комунального господарства

                                                                                         та з питань надзвичайних ситуацій сільської ради

                                                                                         Березовська О.О.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора