A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Правила поведінки в лісі

Дата: 26.06.2019 16:09
Кількість переглядів: 384

Наближаються вихідні та святкові дні і більшість жителів та гостей громади планують відпочинок на природі. Як свідчить досвід попередніх років, саме під час свят збільшується кількість надзвичайних подій, пожеж, а також нещасних випадків. 
Люди з великим задоволенням йдуть до лісу чи парку не лише для того, щоб помилуватися його краєвидами, а й щоб розпалити вогнище та приготувати на ньому смачні страви. І на превеликий жаль, в багатьох випадках після себе залишають не тільки купу сміття, а й не загашене багаття, яке в свою чергу не рідко переростає у пожежу.

Щоб уникнути лісових пожеж, варто неухильно дотримуватись наступних правил:
– розводьте багаття тільки у призначених для вогнищ місцях;
– намагайтесь не палити в лісі, не кидайте недопалки на землю;
– ні в якому разі не випалюйте суху рослинність;
– не створюйте смітники в лісі та на прилеглих землях, тим більше, не підпалюйте їх;
– по закінченню відпочинку приберіть після себе сміття.

Щоб приємні враження від спілкування з природою не обернулися екстремальною ситуацією, будьте уважними та обережними під час відпочинку на природі. Дотримуйтесь правил безпеки і не наражайте на біду ані себе, ані своїх близьких, ані навколишнє середовище. Не проходьте повз покинуте кимсь сміття та багаття, загасіть, зупиніть біду. Якщо ви помітили вогонь чи дим – не будьте байдужими й обов’язково повідомте за номером 101.
Також, не зайвим буде нагадати, що відповідно до законодавства України, правила пожежної безпеки є обов’язковими для виконання всіма громадянами. А порушення їх вимог тягне за собою адміністративну або навіть кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.

Бажаємо вам гарного та безпечного відпочинку!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора