A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

День села

Дата: 17.10.2019 10:22
Кількість переглядів: 331

Сьогодні Україна святкує славне свято,
Це свято – чоловіче, твоє це свято, брате !
Це свято тих, хто ладен у будь-яку хвилину
Родину захищати і рідну Україну !
Хай мир панує завжди і спокій навкруги,
Будь-що тобі хай буде, мій брате, до снаги,
Хай множаться здобутки, життя хай процвітає,
Покровом Божа Матір тебе хай огортає!
У селах Слобідсько-Кульчієвецької об’єднаної територіальної громади продовжується святкування храмово-релігійних свят - "День села". Хочеться наголосити, що це свята коли ми маємо можливість привітати людей, які роблять свої села відомими та подякувати їм за їхній внесок у розвиток громади, району і держави в цілому.
Так, 14 жовтня на честь одного з найбільших християнських свят Покрова Пресвятої Богородиці, мешканці села Тарасівка відзначали 265- річницю (1754 рік) з дня застування, згадки в історико-архівних документах району.

В цей святковий день, з вітальним словом до присутніх звернувся сільський голова Руслан Нестеров, насамперед відзначивши Подяками та подарунками ветеранів колгоспу, сільської ради, які не жаліючи свого здоров’я та років життя працювали на благо рідної землі у різних сферах життєдіяльності. В своєму виступі Руслан Олегович, побажав процвітання селу, щастя та добробуту кожному дому, кожній родині у спільних зусиллях до розбудови згуртованої та процвітаючої громади.
В рамках святкування проводились зустрічі з ветеранами, духовенством, громадськими діячами, найбільш шанованими та знаними людьми села та району. Так, вітаючи усіх з релігійним святом Покрова Пресвятої Богородиці, хочеться подякувати священнику сіл Тарасівка та Шутнівці – отцю Сергію Олексюку та матушці Тетяні. Будучи не місцевими жителями вони багато працюють над розвитком села, виконують роботу суспільного значення, взявши на виховання семеро прийомних діток.
В рамках святкування, особливо відзначили представників об’єднаних сил України вітаючи їх зі святом Захисника України. У селах нашої громади їх немало, - «Тож прийміть земний уклін від усіх, та постійно будьте захищені Покровом Пресвятої Богородиці !».
В урочистій атмосфері та з піднятим настроєм звучали слова привітань та побажань громаді села Шутнівці. Привітали найстарших жителів села, родини, котрі відзначили ювілеї подружнього життя, багатодітні сім’ї, ювілярів. Вітали працівників усіх професій за їх життєвий шлях і вклад у розвиток рідного села.

Святкування пройшли на високому мистецькому рівні. Учні, працівники культури, освітяни вітали земляків поетичними рядками та музичними композиціями, які присвячувались Україні і рідному краю.

Хочеться вірити, що проведення таких свят - стане доброю традицією і в наступні роки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора