A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Семінар - практикум

Дата: 22.10.2019 11:36
Кількість переглядів: 349

У Велику Слобідку їдуть не лише на відпочинок. Туди їдуть також і за педагогічним досвідом. А осередком, де його можна набути, є місцева гімназія, яка стала центром освіти і культури села. Саме тут 18 жовтня 2019 року згідно плану роботи відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради відбувся семінар - практикум з питань компетентнісного навчання української мови та літератури, зарубіжної літератури здобувачів в умовах Нової української школи.
Якимось особливим затишком та привітністю зустріла учасників історична будівля Великослобідської гімназії. На шкільному подвір?ї учні ранковим флешмобом привітали гостей семінару та провели до своєї господи.
З вітальними словами перед педагогами громади виступили Олена Сендзюк, начальниця відділу ОКТМС та Ніна Гурська, завідувачка методичним центром відділу освіти. У своїх виступах привітали присутніх, окреслили завдання та подальші шляхи розвитку освіти громади в умовах НУШ, ознайомили з метою та планом проведення методичного заходу.
Учасники семінару мали змогу відвідати цікаві уроки, на яких вирішувались питання компетентнісного підходу до навчання учнів. Це,зокрема, урок української мови у 6 класі на тему «Поняття про фразеологізм, його лексичне значення. Ознайомлення із фразеологічним словником», який проводила вчителька української мови та літератури Лілія Лабунська та урок зарубіжної літератури у 8 класі на тему «Віртуальна екскурсія у світ Античності» вчительки зарубіжної літератури Валентини Ільницької.
Далі на учасників семінару чекав міні-тренінг, що мав на меті практичне обґрунтування ефективності використання висвітленої раніше проблеми для підвищення рівня комунікативної компетентності педагогічних працівників. Підготувала та провела таку форму методичної роботи Лілія Лабунська. Проблему компетентнісного навчання на уроках словесності презентувала методист відділу освіти Катерина Гуменюк, підкресливши необхідність формування та розвитку основних компетентностей в умовах сучасної школи як одного із головних шляхів підготовки учнівської молоді.
Незабутні враження та чудовий настрій отримали присутні від перегляду виховного заходу «Як козаки у Великій Слобідці гостювали», який підготувала із учнями 7-9 класів вчителька української мови та літератури Людмила Олійник. Завершився семінар обміном думками та підведенням підсумків роботи.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора