Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

"Здоров’я людей – здоров’я нації"...

Дата: 31.10.2019 12:06
Кількість переглядів: 320

Одним із найважливіших показників розбудови сучасної, потужної громади, відображенням її соціально-економічного розвитку, показником формування демографічного потенціалу - є рівень медичного забезпечення жителів і як наслідок їх здоров’я. Стан медичного супроводну мешканців, є і залишається одним із найважливіших пріоритетів розвитку інфраструктури Слобідсько-Кульчієвецької об’єднаної територіальної громади.
Необхідно наголосити, що медичне обслуговування жителів громади потребує якісного покращення. В особливо складному становищі через критичний дефіцит медичних кадрів залишаються декілька сіл Слобідсько-Кульчієвецької об’єднаної громади. Про що свідчить ситуація «гострого кадрового голоду», на фельдшерсько-акушерському пункті села Врублівці. Кричущим фактом є те, що в населеному пункті де нараховується понад 700 жителів посада фельдшера залишається вакантною більше року. Неодноразові звернення до директора підприємства «Кам’янець-Подільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» пана Ростецького С.Ф. залишаються без відповіді. Трагічним випадком, який демонструє халатність та злочинну бездіяльність посадових осіб ПМСД є ситуація щодо випадку смерті жителя села Великої Слобідки. Гостро стоїть проблема забезпечення хворих групи підвищеного ризику захворювання, які захищені державою (онкохворих, хворих на туберкульоз та Віл/снід) медикаментами першої необхідності, знеболюючими. На жаль, керівник такого рангу, схоже, не усвідомлює, що головною причиною такого стану справ та неукомплектованістю медичним персоналом є його особиста бездіяльність та незацікавленість у ефективній співпраці на благо жителів громади та району в цілому.
Наразі, вирішення проблем в галузі охорони здоров’я, жителі громади вимагають негайного втручання з боку керівництва сільської ради та депутатського корпусу. Сесія, як колегіальний орган управління Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради неодноразово делегувала кошти в загальній кількості 228 тис. 876 гривень. Сільський голова Руслан Нестеров висловлює глибоке занепокоєння позицією керівників Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації, районної ради і Кам’янець-Подільського районного центру первинної медико-санітарної допомоги. Внаслідок неодноразових звернень та скарг громадян щодо рівня медичного забезпечення у депутатів формується думка про необхідність звернення до сесії Кам’янець-Подільської районної ради з питанням «Про незадовільну роботу директора підприємства «Кам’янець-Подільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ростецького С.Ф.». Моніторинг ситуації та напрацювання шляхів вирішення триває. Сподіваємось на підтримку та позитивне вирішення з боку всіх зацікавлених сторін.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора