A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

З 1 ЛИСТОПАДА НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ДІЄ ЗАБОРОНА НА ВИЛОВ РИБИ У ЗИМУВАЛЬНИХ ЯМАХ

Дата: 04.11.2019 12:23
Кількість переглядів: 569

Відповідно наказу Управління Держрибагентства у Хмельницькій області з 01 листопада 2019 року на Хмельниччині розпочинається осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, яка триватиме до початку весняно-літньої заборони на період нересту 2020 року.

Заборона пов'язана з тим, що в холодну пору у риб знижується активність, вона майже перестає їсти, перестає рости, знижується частота серцевих скорочень, не реагує на подразники. Риба збирається в групи у зимувальних ямах. У річках вони знаходяться у найбільш глибоких місцях. В інших водоймах, в зоні впадання річок, чи у місцях виходу підводних джерел.

Перелік заборонених місць для вилову риби (зимувальних ям) затверджено наказом Управління Держрибагентства у Хмельницькій області від 22.10.2019 № 92-од.

Для любителів лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею з гачком, не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

За недотримання зазначених норм передбачена адміністративна відповідальність - штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину. Наприклад, за судака звичайного доведеться сплатити 510 грн, сома — 425 грн, щуку — 340 грн, сазана (коропа) — 306 грн, білого амура — 255 грн, товстолобика — 255 грн, ляща — 170 грн, лина — 119 грн, плітки — 85 грн, краснопірки — 68 грн, підуста — 34 грн, плоскирки — 34 грн, карася сріблястого– 17 грн тощо.
Хмельницький рибоохоронний патруль закликає всіх рибалок дотримуватись заборони на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про осінньо-зимову заборону можна за телефоном «гарячої лінії» відомства: (068) 384-98-10.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора