A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Відкриття Нової амбулаторії сімейної медицини у селі Шутнівці

Дата: 15.11.2019 13:48
Кількість переглядів: 428

14 листопада 2019 року в селі Шутнівці Слобідсько-Кульчієвецької об’єднаної територіальної громади відкрили амбулаторію, збудовану в рамках програми "Доступна медицина". Якісні медичні послуги первинної медицини стали ближчими та доступнішими для понад 4000 мешканців навколишніх сіл.
На урочисте відкриття зібралися місцеві жителі, медичні працівника, представники Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ, посадовці районної та обласної влади. Важливість цієї події для громади відмітив у вітальному слові т.в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Сергій Ткачук. "Такі події, як сьогоднішнє відкриття амбулаторії гуртують громаду, дають її мешканцям впевненість у тому, що держава дбає про них, та вселяють надію на краще. Вони також на реальному прикладі демонструють, що для держави найбільшою цінністю є людина, її здоров'я та добробут," - зазначив Сергій Петрович.
Під час урочистого відкриття амбулаторії заступник сільського голови Павло Довгопол наголосив, що для громади дана подія має вагоме значення, адже відтепер медичні послуги стануть доступнішими та якіснішими для місцевих жителів. А це, – одне із пріоритетних завдань, яке громада виконує для забезпечення соціального захисту своїх мешканців.
Отже, 2 сімейних лікарки амбулаторії будуть піклуватися про здоров'я 4100 мешканців сіл Шутнівці, Панівці, Баговиця, Велика та Мала Слобідка, Устя та Тарасівка. Для цього у них є все необхідне для надання кваліфікованих та якісних медичних послуг: медичне обладнання, комп'ютерна техніка, службовий автомобіль. А невдовзі запрацює і телемедицина, бо комплект необхідного для цього обладнання директор Департаменту охорони здоров'я Хмельницької обласної державної адміністрації Яків Цуглевич під час урочистої церемонії відкриття вручив лікарям. Забезпечено і якісний інтернет-зв'язок, аби сімейні лікарі могли проконсультуватися з вузькопрофільними спеціалістами.
Всього на будівництво та обладнання амбулаторії витратили 8 млн.295 тис.гривень 90% з яких профінансовано з державного бюджету, 10% - з бюджету Слобідсько-Кульчієвецької об’єднаної територіальної громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора