Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Сучасні тенденції розвитку бібліотек, як соціокультурних центрів

Дата: 24.12.2019 15:29
Кількість переглядів: 399

Бібліотеки впродовж багатьох років є основним осередком інформації та знань. Сучасні технології змінили акценти, і нині вони поєднують у своїй роботі традиційні функції з функціями консультантів з інформаційного пошуку, аналітиків і організаторів знань. Тому бібліотечна практика потребує зростання професійної кваліфікації бібліотекарів.
17 грудня 2019 року на базі бібліотеки с. Мукша Китайгородська Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради відбувся семінар бібліотекарів на тему «Сучасні тенденції розвитку бібліотек, як соціокультурних центрів». До проведення заходу долучились - сільський голова Руслан НЕСТЕРОВ та заступник сільського голови з гуманітарних питань Павло ДОВГОПОЛ. До проведення освітнього заходу приєднались фахівці бібліотечної справи: викладач Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв – Булаєнко В.О., бібліотекар музичної школи ім. Ганіцького – Мартиновська Т.І.
Підсумовуючи роботу начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту сільської ради Олена СЕНДЗЮК зазначила, що імідж книгозбірні залежить від розуміння бібліотекарями своєї ролі в житті суспільства. Співпрацюючи з різними установами, організаціями, закладами освіти, ЗМІ, бібліотеки стали центрами громад, а бібліотекарі – фахівцями, які великою мірою визначають освітній, культурний рівень суспільства знань у століття електронних комунікацій.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора