A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни — день пам'яті в Україні

Дата: 23.06.2020 09:06
Кількість переглядів: 321

22 червня 1941 року почалася німецько-радянська війна — частина Другої світової війни, в якій Україна зазнала найбільших втрат з усіх країн світу.

За різними оцінками, в Україні у Другій світовій війні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей. Понад 5 млн загиблих були цивільними, з них понад 1,5 млн — жертви Голокосту. Ще 2,2 млн людей вивезли на примусові роботи до нацистської Німеччини. Було повністю зруйновано та знищено 700 міст та 28 тисяч сіл. Протистояння між Німеччиною та СРСР на території України не припинялося впродовж 40 місяців, 35 місяців тривали активні бойові дії.

Пам’ять людська! Через велетенський швидкоплин десятиліть прориваються до нас спогади-миттєвості найстрашнішої і найжорстокішої в історії нашого народу війни. Сьогодні вже мало залишилося серед живих тих, хто зі зброєю в руках захищав тоді нашу країну. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам’яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління у покоління.

Саме тому, 22 червня, ми всі разом, — схиляємо голову у хвилині мовчання, запалюємо свічку спомину, вшановуємо пам’ять всіх тих, чиє життя було покалічено і зруйновано у тій страшній війні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора