A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини в селі Шутнівці

Дата: 09.09.2020 16:15
Кількість переглядів: 503

            Проблемним питанням для медичної галузі Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради стала амбулаторія загальної практики сімейної медицини в селі Шутнівці, збудована в рамках програми "Доступна медицина". Загальна кошторисна вартість Шутновецької АЗМСМ склала 6 мільйонів 832 тисячі гривень. З них 6 мільйонів 135 тисяч надійшло з державного бюджету, а 697 тисяч гривень на умовах співфінансування виділила Слобідсько-Кульчієвецька ОТГ.

            Цей медичний заклад мав наблизити до людей якісні медичні послуги. На практиці ж виявилося все зовсім навпаки.

Офіційно амбулаторію відкрито14 листопада 2019 року. На той час його готовність складала близько 80%. Планувалося, що виконавець робіт виправить недоліки впродовж кількох тижнів і заклад почне приймати перших пацієнтів. Але цього, нажаль, так і не сталося.

            Слобідсько-Кульчієвецька об’єднана територіальна громада не може взяти на баланс незакінчений об’єкт. Адже для того, щоб усувати дефекти, потрібно виділити чималі гроші з місцевого бюджету.

         Ще в липні 2020 року на цей об’єкт виїжджали перший заступник голови Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Ніна Фабіянська, директор Кам’янець-Подільського районного Центру ПМСД Станіслав Ростецький, сільський голова Руслан Нестеров, завідувач сектору житлово-комунального господарства та з питань надзвичайних ситуацій Ярослав Словінський. За результатом огляду був складений дефектний акт. Проте недоліки, зазначені в цьому документі, не усунуті й досі.

Замовником робіт та розпорядником коштів по будівництву амбулаторії є державне підприємство «Хмельницька обласна служба єдиного замовника». Його директор Андрій Колеснік зазначає, що знає про цю проблему й вже написав підряднику відповідного листа. Той в свою чергу пообіцяв найближчим часом усунути недоліки.

            Слобідсько-Кульчієвецька сільська рада піклується про здоров’я жителів нашої громади і робота даного медичного закладу має для цього вагоме значення, особливо у такий важкий час поширення пандемії СОVID 19. Але, прийняти на баланс недобудований об’єкт і покласти тягар усунення недолік на плечі платників податків до сільського бюджету немає фінансової змоги.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора