A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Зайво сплачені кошти, під час закупівлі засобів медичного призначення, за позовом прокуратури підлягають поверненню до місцевого бюджету

Дата: 25.03.2021 17:08
Кількість переглядів: 270

Зайво сплачені кошти, під час закупівлі засобів медичного призначення, за позовом прокуратури підлягають поверненню до місцевого бюджету

 

Прокуратурою ефективно використовують представницькі повноваження з метою захисту державних інтересів у бюджетній сфері під час здійснення закупівель товарів, робіт та послуг.

Чинним законодавством встановлено додаткові соціальні та економічні гарантії, спрямовані на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби СОVID-19 та визначено перелік товарів, ввезення яких на митну територію України звільняється від сплати мита та від оподаткування податком на додану вартість.

До цього переліку входять і стаціонарні концентратори кисню (концентратори кисневі), закуплені Кам’янець-Подільською міською лікарнею у квітні минулого року. Загальна вартість предмету закупівлі складала 148 тис грн.

Водночас, прокуратурою встановлено, що до ціни вказаного обладнання  неправомірно включено податок на додану вартість на  суму більше 9,7 тис. грн. Вказане призвело до зайвих витрат замовника та незаконних витрат бюджетних коштів.

Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, прокуратурою заявлено позов про стягнення вказаних коштів на користь Кам’янець-Подільської міської лікарні, який задоволено у повному обсязі.

Відтак, за рішенням господарського суду Хмельницької області зайво сплачені кошти під час закупівлі засобів медичного призначення підлягають стягненню на користь закладу охорони здоров’я.

Таким чином, прокуратурою, реалізуючи функцію представництва  інтересів держави в суді, зроблено черговий крок у напрямку відновлення законності у сфері публічних закупівель, а також наповнення бюджету.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора