A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Прокуратура вимагає повернути надміру виплачені кошти державної  соціальної допомоги

Дата: 06.05.2021 11:24
Кількість переглядів: 194

 

             

Прокуратурою у квітні 2019 року розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного отримання державної соціальної допомоги мешканкою міста Кам’янця-Подільського (стаття 190 Кримінального кодексу України - шахрайство).

Встановлено, що жінка приховавши відомості, що вплинули на встановлення права на соціальну допомогу та визначення її розміру, умисно у декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги, вказала недостовірні відомості, приховавши дані про перебування у її власності земельних ділянок.

Таким чином, громадянка незаконно заволоділа коштами Департаменту соціального захисту населення Кам`янець-Подільської міської ради на загальну суму 139 тисяч гривень.

Вироком суду особу визнано винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України.

З метою припинення порушень законних інтересів держави у бюджетній сфері Кам’янець-Подільська окружна прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з порушниці на користь Департаменту соціального захисту населення Кам’янець-Подільської міської ради надміру виплачених коштів державної соціальної допомоги на суму 139 тис.грн.

Таким чином, окружною прокуратурою продовжується активна роботу щодо захисту інтересів держави при використанні бюджетних коштів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора