Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

В області надають кредити на енергозберігаючі заходи

Дата: 03.06.2021 14:45
Кількість переглядів: 216

Фото без опису

В Хмельницькій області з 2017 року реалізовується «Програма підвищення енергоефективності Хмельницької області на 2017-2021 роки», що має на меті забезпечити ефективне споживання енергоресурсів, їх економію, що, у свою чергу, сприятиме підвищенню якості життя населення.

У рамках реалізації Програми розроблено механізм стимулювання Позичальників на території Хмельницької області, крім міст обласного значення, до впровадження енергозберігаючих заходів шляхом відшкодування з обласного бюджету частини отриманих кредитів.

Відшкодування 10% від тіла кредиту здійснюється в межах кошторисних призначень, виділених на зазначені цілі протягом одного бюджетного року:

  • власникам квартир у багатоквартирних житлових будинках та фізичним особам-власникам приватних будинків (не більше 10000 гривень);
  • ОСББ/ЖБК як юридичним особам (не більше 10000 гривень в розрахунку на одну квартиру).

Цілі кредитування, які підпадають під відшкодування з обласного бюджету, передбачені постановою КМУ від 17.10.2011 р. «Деякі питання використання коштів у сфері енергоефективності та енергозбереження» та порядком використання коштів обласного бюджету, що виділяються на відшкодування з обласного бюджету частини відсотків по кредитах, залучених фізичними особами, ОСББ, ЖБК на впровадження енергозберігаючих заходів, що затверджений рішенням Хмельницької обласної ради від 27 вересня 2017 року.

Відшкодування тіла кредиту надається Позичальникам одноразово на кредити, які отримані на зазначені цілі в період з 1 січня по 31 грудня поточного року у національній валюті за рахунок коштів обласного бюджету на відповідний рік. Наразі банком-партнером Програми є АТ «Ощадбанк».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора