A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Форма 20-ОПП  обов’язкова для подання до податкових органів

Дата: 04.06.2021 13:50
Кількість переглядів: 250

Форма 20-ОПП  обов’язкова для подання до податкових органів.

  Кам’янець – Подільська ДПІ  повідомляє, що всі платники податків зобов’язані повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку. Це передбачено п. п. 63.3 ст.63 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність, є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів. Повідомлення про такі об’єкти оподаткування подається за формою № 20-ОПП. Порядок обліку об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, визначений розділом VIIІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 року № 1588.

Нагадуємо, що подати та  перевірити подані відомості про об’єкти можна в особистому кабінеті платника податків через розділ «Введення звітності» інформаційно-телекомунікаційну систему «Електронний кабінет» повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за ф. № 20-ОПП – за ідентифікатором J(F)1312002. Вхід до Електронного кабінету – за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС

Зверніть увагу! За неподання повідомлення за формою № 20-ОПП накладається штраф на самозайнятих осіб у розмірі 340 грн., на юридичних осіб – 1020 грн. За повторне порушення протягом року накладається штраф на самозайнятих осіб у розмірі 680 грн., на юридичних осіб – 2040 грн (п. 117.1 ПКУ).

Для отримання консультацій платники податків можуть звернутись в Центр обслуговування платників Кам’янець – Подільської ДПІ по телефону (03849)5-02-81.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора