A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Обговорили шляхи наповнення місцевого бюджету

Дата: 10.06.2021 16:38
Кількість переглядів: 318

Фото без описуВідбулась спільна робоча зустріч голови Слобідсько-Кульчієвецької територіальної громади Юрія Волощука, начальника фінансового відділу сільської ради Наталії Поліщук із заступником начальника Камянець-Подільської ДПІ Ніни Чесньовської та завідувачем територіального  сектору контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Хмельницькій області Наталії Лупійчук з питань пошуку резервів наповнення місцевого бюджету, підвищення рівня декларування акцизного податку, недопущення випадків безліцензійної торгівлі, обовязкового проведення розрахункових операцій через РРО та/або через програмні РРО для підакцизних товарів.

Одним із джерел доходів місцевих бюджетів є надходження акцизного податку із реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів та плати за ліцензії на виробництво, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, пальним та зберігання пального. Тому платники мають чітко орієнтуватись у процедурі отримання таких дозволів та роботі з ними, - зазначила Ніна Чесньовська.

Наголошувалося, що з 1 серпня 2020 року у фіскальному чеку необхідно обов’язково зазначати код УКТЗЕД підакцизного товару.

На зустрічі обговорювались сучасні стандарти у спілкуванні з контролюючими органами та переваги спілкування через електронні сервіси ДПС України, в т.ч. подання звітності як суб’єктами господарювання, так і громадянами в електронному вигляді через сервіс «Електронний кабінет». Вхід до Електронного кабінету – за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Кам’янець-Подільська ДПІ

ГУ ДПС у Хмельницькій області

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора