A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Територіальні громади разом боротимуться зі сміттям

Дата: 12.06.2021 10:31
Кількість переглядів: 294

У Слобідсько-Кульчієвецькій територіальній громаді відбулася визначна подія, яка зробить величезний крок у вирішенні проблеми зі сміттям. Приємно, що у цьому прагненні громада має партнерів, що дивляться в одному напрямку. Ініціативу сільської ради скоординувати зусилля у питанні поводження з побутовими відходами підтримали сусідні Китайгородська та Староушицька ОТГ. І вже сьогодні, 11 червня, переговори увінчалися укладанням тристороннього Договору про співробітництво Слобідсько-Кульчієвецької, Китайгородської та Староушицької територіальних громад в сфері управління твердими побутовими відходами. Підписи під документом поставили відповідно очільники сільських рад Юрій Волощук, Юрій Безродний та Анатолій Тимчук.

Без вагань своє добро на ратифікацію угоди дали депутати Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради, які зібралися на позачергову сесію. В інтересах кожного обранця забезпечити екологічне благополуччя у селах громади.

Меморандумом передбачається організація централізованого збору і вивезення сміття, що охопить 49 населених пунктів регіону та дозволить поліпшити якість відповідних послуг для 27 тис. мешканців. Стихійні сміттєзвалища мають піти в небуття, а громадяни повинні зрозуміти, що чисто там, де не смітять.

Важливість події засвідчив начальник управління розвитку природно-заповідної справи, економіки природокористування, природоохоронних програм та зав’язків з громадськістю ОДА Руслан Якубаш. Держава мотивує проекти муніципального співробітництва та фінансово сприяє їх реалізації.

Так, на проект планується залучити понад 19 млн грн, з яких кошти Державного фонду регіонального розвитку складуть зверх 17 мільйонів, що підуть на придбання сміттєзбиральної техніки та необхідного устаткування.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора