A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Делегація Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради з робочим візитом у Львові

Дата: 01.07.2021 08:49
Кількість переглядів: 281

Фото без опису

З новими ідеями та корисною інформацією повернулася делегація Слобідсько-Кульчієвецької територіальної громади у складі першого заступника сільського голови Олексія Мірка, директора КП «Слобідсько-Кульчієвецьке» Юрія Новака, заступника директора КП «Слобідсько-Кульчієвецьке» з питань економічного розвитку Миколи Головльова та депутата сільської ради Юрія Боложа зі Львова.

Насичений графік робочих зустрічей розпочався з поїздки на підприємство з випуску лінії з виробництва пелетів та брикетів. Враховуючи велику кількість сировини, що утворюються внаслідок обрізки дерев, кущів у придорожніх смугах громади, сільським головою Юрієм Волощуком поставлено завдання її раціонального використання. Якраз виготовлення пелетів і брикетів є екологічно чистою альтернативою застосування традиційного твердого палива. Окрім цього, вони виділяють більше тепла та є оптимальними для опалення приміщень.

Наразі вивчатиметься питання можливості переходу закладів соціально-культурної сфери сільської ради на обігрів біопаливом та доцільності придбання відповідного обладнання для потреб громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Енергоефективність нині в тренді і громада готова активно рухатися в цьому напрямку. Не випадково наступним місцем дислокації наших представників в місті Лева була Асоціація «Енергоефективні міста України».

Під час зустрічі з виконавчим директором Асоціації Святославом Павлюком та його заступницею Мар’яною Приступою обговорилися перспективи майбутнього вступу Слобідсько-Кульчієвецької територіальної громади до цієї організації. Таке членство дає змогу отримати досвід в галузі ефективного виробництва і споживання енергії, набутті та реалізації знань та технологій у сфері енергонезалежності, а також спільного вирішення інших питань, що входять до відання органів місцевого самоврядування, задля добробуту людей та охорони навколишнього природного середовища.

Фото без опису

Тема енергоефективності і не тільки знайшла своє продовження у кабінеті міського голови Львова Андрія Садового. Незважаючи на свою зайнятість, мер залюбки поспілкувався з гостями та поділився місцевою практикою термомодернізації комунальних установ (садочків, шкіл, лікарень, клубів, будинків культури тощо).

Не менш важливо було почерпнути напрацювання Львова, що славиться своєю молодіжною політикою та є однією з туристичних столиць України. Взято на озброєння дієві поради зі створення молодіжних, культурних, туристичних громадських організацій, розвитку туристичного потенціалу-магніту на річці Дністер, зеленого туризму, організації еко-кооперативів переробки сільськогосподарської продукції.

Дві сторони домовилися про взаємодію та втілення спільних проектів.

Фото без опису

За порадою Андрія Садового делегація сільської ради відвідала унікальний музей LvivOpenLab. Заклад виходить за рамки нашого уявлення про музей. Це швидше інтерактивний центр з практичними лабораторіями для дітей. Хто вважає уроки хімії, фізики, геометрії, біології нудними і нецікавими, тут на шкільні предмети дивишся іншими очима. Нестандартна подача про явища природи та закони світу закохає у науку як дітей, так і дорослих, сприяє розвитку творчого мислення та мотивує на особистісне вдосконалення.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Не менше враження у Львові справила публічна бібліотека для дорослих №25, де завжди людно, а полиці наповнені новою літературою. Секрет розвитку бібліотеки в час «книги в смартфоні» у сучасних підходах до поповнення бібліотечного фонду, взаємодії з книговидавцями та письменниками, організації зустрічей з читачами тощо. Бібліотека нагадує комунікативний простір, де перехрещуються різні інтереси і кожен задовольняє свої уподобання.

Фото без описуФото без описуФото без описуЗдобутки львів'ян користуються успіхом, тож домовлено про поїздку до Львова спеціалістів освіти, культури, бібліотечної системи Слобідсько-Кульчієвецької громади задля запозичення позитивного досвіду.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора