A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

До уваги платників майнових податків

Дата: 20.09.2021 15:55
Кількість переглядів: 397

 

 

                                                         

            Кам’янець-Подільська ДПІ нагадує про необхідність своєчасної сплати податкових зобов’язань з податку на майно з фізичних осіб, визначених у податкових повідомленнях рішеннях. Податок на майно складається з: податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки(житлової та нежитлової нерухомості); транспортного податку;  земельного податку.

            Територіальні органи ДПС за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) фізичної особи обчислюють податок з об’єктів житлової та нежитлової нерухомості та транспортний податок. Нарахування плати за землю фізичним особам проводиться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки.

            Податкові повідомлення-рішення по майнових податках з відповідними платіжними реквізитами надсилаються платникам до 1 липня поточного року.

            Фізичні особи – платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації), а щодо плати за землю – за місцем знаходження земельної ділянки, для проведення звірки даних щодо:

  • об’єктів оподаткування, що перебувають у власності;
  • розміру площі об’єктів оподаткування (житлової та/або нежитлової нерухомості, або земельної ділянки), що перебувають у власності;
  • права на користування пільгою із сплати податку;
  • розміру ставки податку;
  • нарахованої суми податку.

При виявленні розбіжностей контролюючим органом буде зроблений перерахунок податку на підставі оригіналів відповідних документів, наданих платником податків, зокрема:документів, що підтверджують право власності на об’єкти оподаткування; на перехід права власності; на користування пільгою. Після проведення перерахунку суми податку, надсилається (вручається) нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове  повідомлення-рішення вважається сканованим (відкликаним).

      У разі, якщо повідомлення-рішення про сплату майнового податку не отримано, але у власності перебуває майно яке підлягає оподаткуванню, необхідно звернутися для проведення звірки за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Огієнка, буд. 74 каб. 231 або за телефоном (03849)50949.

      Причиною  не отримання повідомлення-рішення про сплату майнового податку може бути неповідомлення платником до податкового органу даних про зміну реєстрації і податкове повідомлення надіслано контролюючим органом за старою адресою (яка значиться в базах даних ДПС).

      У такому випадку громадянину – власнику майна одночасно з наданням документів для проведення звірки слід повідомити про фактичне місце реєстрації шляхом заповнення Заяви за формою 5ДР «Про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - підприємців».

      Звертаємо увагу, що майнові податки: податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортний податок; плата за землю сплачуються протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення – рішення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора