A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Жителя Чемеровеччини засуджено за вчинення злочину проти довкілля

Дата: 22.10.2021 08:26
Кількість переглядів: 205

 

Жителя Чемеровеччини засуджено за вчинення злочину проти довкілля

За процесуального керівництва прокурорів Чемеровецького відділу Кам’янець-Подільської окружної прокуратури у суді доведено ввину жителя Чемеровецького району у вчиненні кримінального правопорушення проти довкілля

Так, у вересні 2021 року 48-річний житель Кам’янець-Подільського району у лісовому масиві, що знаходиться в постійному користуванні ДП «Ярмолинецьке лісове господарство» та розташований в межах Національного природного парку «Подільські Товтри і належить до території природно-заповідного фонду України державного значення, незаконно бензопилою зрізав сироросле дерево породи «Сосна звичайна». Порізав його на 12 колод довжиною по 2 метри кожна, повантажив на причеп свого трактора та віз в напрямку            с. Антонівка Кам’янець-Подільського району.

У результаті протиправних умисних дій чоловік завдав державним інтересам у сфері природоохоронного законодавства про природно-заповідний фонд України 6066 гривень майнової шкоди.

В ході судового розгляду прокурор і обвинувачений за участі свого захисника уклали угоду про визнання винуватості. За її умовами, чоловік беззаперечно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 246 КК України, й погодився на покарання у виді обмеження волі зі звільненням на іспитовий строк.

Судом встановлено, що обвинувачення обґрунтоване, зловмисник повністю визнав свою вину, цілком розуміє права, наслідки укладення та затвердження угоди, її зміст відповідає закону, а узгоджена сторонами міра покарання – загальним засадам призначення покарання й не суперечить інтересам суспільства, тому затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, та визнав порушника винуватим в інкримінованому злочині і призначив узгоджене сторонами покарання – 3 роки обмеження волі зі звільненням від відбування покарання на 1 іспитовий рік. Окрім того, бензопилу, як знаряддя вчинення злочину конфісковано в дохід держави.

Наразі вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений з підстав, передбачених статтею 394 КПК України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора