A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

До кримінальної відповідальності притягнуто батька та сина

Дата: 28.10.2021 08:19
Кількість переглядів: 212

 

До кримінальної відповідальності притягнуто батька та сина

 

На початку  вересня 2021 року в ранковий час в с.Чечельник Кам’янець – Подільського району словесна суперечка між сином та батьком переросла в бійку.

Спочатку батько металевим ломом, який був на той час в нього в руках,  заподіяв тілесні ушкодження сину у виді подряпин на щоці. Коли ж лом опинився в руках сина, дісталося вже татові,  який лежачи на землі та закриваючи руками голову, отримав удар в потиличну область голови та по одному удару по зовнішній поверхні лівої і правої кисті. Обидва отримали легкі тілесні ушкодження. Але хтозна, чим міг закінчитись цей конфлікт, якби протиправні дії батька та сина не припинили сторонні особи.

За результатами досудового розслідування, що здійснювалося дізнавачами відділення поліції №2 Кам’янець-Подільського районного управління поліції, до суду скеровано обвинувальні акти стосовно батька та сина.

Прокурорами Кам’янець-Подільської окружної прокуратури в суді доведено винуватість як тата, так і сина у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження).

Вироком Дунаєвецького районного суду батька засуджено до покарання у виді штрафу в розмірі 680 гривень.

Сину  ж доведеться сплатити штраф у розмірі 850 гривень.

На жаль, такі випадки сімейних конфліктів непоодинокі.

Звертаємо увагу, що вчинення кримінального правопорушення  щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебуває) у сімейних або близьких відносинах, є обставиною, яка обтяжує покарання (ст.67 Кримінального кодексу України).  Закриття таких кримінальних проваджень у зв’язку з відмовою потерпілого від обвинувачення   неможливе (ст.284 Кримінального процесуального кодексу України).

За матеріалами Кам’янець-Подільської окружної прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора