A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

За несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, порушники понесли адміністративну відповідальність

Дата: 04.11.2021 10:57
Кількість переглядів: 184

 

За несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, порушники понесли адміністративну відповідальність.

 

За участю працівників Кам’янець-Подільської окружної прокуратури упродовж серпня-жовтня поточного року проведено роботу у сфері запобігання і протидії корупції.

Відповідно до підпункту «а» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», посадові особи юридичної особи публічного права є суб’єктами, на яких поширюється дія цього Закону.

Статтею 1 Закону України «Про запобігання корупції» визначено, що правопорушення, пов’язане з корупцією – діяння, що не містить ознак корупції, але порушує встановлені цим Законом вимоги, заборони та обмеження, вчинене особою, зазначеною у ч. 1 ст. 3 цього Закону, за яке законом встановлено кримінальну, адміністративну, дисциплінарну та/або цивільно-правову відповідальність.

Відповідно до ч.1 ст. 45 Закону особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

За порушення вимог фінансового контролю, що виразилось у несвоєчасному поданні декларації особи, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, встановлена адміністративна відповідальність відповідно до ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.

Так, за вказаний період Кам’янець-Подільським міськрайонним судом за участю працівників окружної прокуратури розглянуто 5 протоколів про притягнення до адміністративної відповідальності за вказаною статтею. За результатами яких директора, головного бухгалтера та головного інженера одного з комунальних підприємств району, депутатів сільських рад визнано винуватими у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч.1 ст. 172-6 КУпАП та призначено покарання у виді штрафу, зокрема за  

Також, окружною прокуратурою в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» внесено 3 подання голові Гуменецької  ОТГ  у зв’язку з порушенням вимог фінансового контролю працівниками комунального підприємства Гуменецької сільської ради, які розглянуто та проведено відповідні службові розслідування з метою виявлення причин та умов,що сприяли невиконання вимог цього Закону.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора