A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Відновне правосуддя як  шанс для неповнолітнього на повноцінне майбутнє

Дата: 11.01.2022 16:56
Кількість переглядів: 155

 

Відновне правосуддя як  шанс для неповнолітнього на повноцінне майбутнє

 

       На сьогодні  активно впроваджується програма відновного правосуддя для неповнолітніх, які є вперше підозрюваними у вчиненні кримінальних правопорушень.

     Діти, які вперше схибили, мають примиритися з потерпілим, а соцслужби та психологи — відкоригувати їхню поведінку. Це допоможе  підліткам виправитися та усвідомити, що не можна вирішувати проблеми  злочинним шляхом.

    Мета програми відновлення – надати дитині другий шанс, примирити порушника та потерпілого, ресоціалізувати та запобігти майбутнім правопорушенням дітей. Програма базується на принципах відновного правосуддя та використовує медіацію для примирення неповнолітніх правопорушників із потерпілими. Залучений посередник (медіатор) сприяє сторонам у примиренні та допомагає з'ясувати, якого саме відшкодування хоче потерпілий.

     Для реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» розроблено  Порядок який встановлює механізм реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» на базі системи надання безоплатної правової допомоги.

   Пілотний проект включає в себе скоординовану організацію ефективної комунікації між такими неповнолітніми і потерпілими від вчинених ними злочинів з метою забезпечення відшкодування заподіяної шкоди, максимально раннього виведення неповнолітніх правопорушників із кримінального процесу з обов’язковим ужиттям узгоджених заходів для їх ресоціалізації та запобігання повторним злочинам.

 

     За вжитими заходами Кам»янець-Подільської окружної прокуратури,  неповнолітній підозрюваний  Г,.2004 р.н. прийняв участь у реалізації вказаного пілотного проекту, за результатами успішного проходження Програми, ухвалою Кам»янець-Подільського міськрайонного суду  неповнолітнього звільнено від кримінальної відповідальності.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора