A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

«Рука допомоги»: як отримати фінансову допомогу для започаткування власного бізнесу

Дата: 20.01.2022 11:25
Кількість переглядів: 269

 

«Рука допомоги»: як отримати фінансову допомогу для започаткування власного бізнесу

 

З 1 січня 2022 року безробітні з малозабезпечених сімей зможуть отримати фінансову допомогу для започаткування власного бізнесу. Допомога надаватиметься на безвідсотковій поворотній основі на придбання матеріалів/обладнання для ведення підприємницької діяльності, в рамках нової бюджетної програми розробленої Міністерством соціальної політики України.

Хто має право на отримання фінансової допомоги?

Непрацююча працездатна особа з числа членів малозабезпеченої сім’ї у разі її реєстрації як безробітної, та яка виявила бажання отримати фінансову допомогу для організації підприємницької діяльності.

Перелік документів:

1. Заява про надання фінансової допомоги встановленої форми.

2. Довідка для надання фізичним особам відомостей про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством.

3. Бізнес-план, який можна скласти самостійно або в процесі професійного навчання.

Пакет документів подається до центру зайнятості в паперовому вигляді або в електронному вигляді через Єдиний державний портал електронних послуг «Дія».

У разі прийняття позитивного рішення щодо надання допомоги, укладається тристороння угода між центром зайнятості, особою та Регіональним центром зайнятості на 3 роки.

            Розмір фінансової допомоги:

Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати встановленої законом. Станом на 1 січня 2022 року, мінімальна заробітна плата складає 6500 грн.

З Порядком надання допомоги можна ознайомитись у Постанові КМУ від 21.04.2021 №397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей» та покроковій інструкції за посиланням: https://is.gd/ImP9PY.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора