A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Про застосування РРО на території села

Дата: 31.01.2022 08:28
Кількість переглядів: 230

 

Про застосування РРО на території села

 

Шановні платники! Кам’янець – Подільська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області інформує, що відповідно до змін, прийнятими Кабінетом Міністрів України до Постанови «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»» від 23 серпня 2000 року № 1336, від обов’язкового застосування РРО звільнені суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села товарами (крім підакцизних товарів), за умови не перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій (167 розмірів мінімальної заробітної плати ). У 2022 році цей ліміт буде становити 1085500 грн.

        Звертаємо увагу, що виключення щодо невикористання РРО не застосовуються, якщо:

         - одночасно здійснюється реалізація підакцизної продукції;

         - одночасно здійснюється дистанційна торгівля;

         - сільською радою прийнято рішення про обов’язкове застосування РРО.

         Разом з тим наголошуємо, що у випадку незастосування РРО, платники податків зобов’язані видавати при реалізації товарів розрахункові квитанції (далі РК) та вести книгу обліку розрахункових операцій (далі КОРО) у встановленій законодавством формі.

            Книгу обліку розрахункових операцій підлягають реєстрації в податковому органі за основним місцем обліку платника, Заяву на реєстрацію КОРО та РК  можна подати  в електронному вигляді в т.ч. через сервіс «Електронний кабінет»   за формою J/F1311304.

Також звертаємо увагу, що пунктом 7 ст. 3 Закону України № 265/95-ВР від 6 липня 1995 р. «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» передбачено, що суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі (із застосовуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів, тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов'язані подавати до контролюючих органів звітність, пов'язану із застосуванням РРО та розрахункових книжок не пізніше 15 чиста місяця, що настає за звітним, у разі, якщо цим пунктом не передбачено подання інформації дротовими або бездротовими каналами зв'язку.

Звітність за фомою 1-ЗВР подається в електронному вигляді в т.ч. через сервіс «Електронний кабінет» за формою J/F05000203.

         Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Хмельницькій області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора