A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Не спалюйте суху рослинність!

Дата: 18.03.2022 10:56
Кількість переглядів: 219

 

Не спалюйте суху рослинність!

 

З початку року на території області виникло 64 пожежі сухої рослинності, такі цифри говорять про катастрофічну ситуацію з пожежами на відкритих територіях. В області спостерігається значне збільшення пожеж в екосистемах (підпали сухої трави), на які підрозділи ДСНС витрачають значні ресурси. Це може позначитися на оперативному реагуванні під час виникнення пожеж в житловому секторі та на інших важливих об’єктах інфраструктури.

Самовільне й неконтрольоване спалювання рослинних залишків становить велику небезпеку, зокрема загрозу для людського здоров’я, адже листя, що тліє без доступу кисню, виділяє хімічні сполуки, здатні викликати у людини різні захворювання, зокрема рак.

Варто зазначити, що спалювання сухих рослинних залишків карається законом. Цьогоріч рятувальники склали три адміністративні протоколи на громадян, які палили траву.

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф за порушення вимог пожежної безпеки сягає від 3060 до 6120 грн для громадян і від 15300 до 21420 грн. для посадових осіб.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 6120 до 12240 грн і на посадових осіб - від 21420 до 30600 грн.

У зв’язку з вищезазначеним Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області звертається до громадян з проханням, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, відмовтесь від спалювання сміття й рослинних залишків!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора