A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Кам`янець-Подільською окружною прокуратурою вживаються заходи щодо стягнення на користь Новоушицької селищної ради шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок незаконної порубки дерев

Дата: 15.06.2022 09:40
Кількість переглядів: 174

Фото без опису

Кам`янець-Подільською окружною прокуратурою вживаються заходи щодо стягнення на користь Новоушицької селищної ради шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок незаконної порубки дерев

 

Вжитими Новоушицьким відділом Кам`янець-Подільської окружної прокуратури заходами представницького характеру встановлено, що вироком Новоушицького районного суду жителя Новоушицького територіальної громади визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України, тобто в тому, що він   вчинив незаконну порубку дерев в лісовому захисному насадженні, що знаходиться на території заповідного об’єкта ландшафтного заказника місцевого значення «Калюський», що відноситься до природно-заповідного фонду.

 Внаслідок незаконного вирубування дерев, спричинено шкоду навколишньому природному середовищу на суму 196 119 грн.

Згідно з статті 107 Лісового кодексу України підприємства, установи, організації і громадяни зобов'язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними лісу внаслідок порушення лісового законодавства, у розмірах і порядку, визначених законодавством України.

Статтею 1166 ЦК України встановлено, що майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

Так, з метою захисту інтересів Новоушицької селищної ради спрямованих на надходження коштів до бюджету, Кам`янець-Подільська окружна прокуратура звернулася з відповідною позовною заявою  до Новоушицького районного суду. Станом на теперішній час позовна заява перебуває на розгляді в суді.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора