A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування, реорганізації закладів дошкільної та загальної середньої освіти на території Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради

Дата: 23.06.2022 15:35
Кількість переглядів: 320

Фото без опису

 

Повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування, реорганізації закладів дошкільної та загальної середньої освіти на території Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування, реорганізації  закладів дошкільної та загальної середньої освіти на території Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради

 

1.Найменування організатора громадського обговорення -  Слобідсько-Кульчієвецька сільська рада.

 

2.Мета: врахування думки жителів  Слобідсько-Кульчієвецької громади щодо реорганізації дошкільних закладів освіти,  гімназій, ліцеїв шляхом приєднання :

 

1.Боришковецького закладу дошкільної освіти "Веснянка" 

2.Врубловецького закладу дошкільної освіти "Світанок"

3.Баговицького закладу дошкільної освіти "Колобок"

4.Великослобідського закладу дошкільної освіти «Сонечко»

5.Кам’янського закладу дошкільної освіти «Калинонька»

6.Кульчиєвецького дошкільного навчального закладу "Журавлик" 

7.Княжпільського дошкільного навчального закладу "Світлячок"

8.Пановецького дошкільного навчального закладу «Колосок»

9.Тарасівського закладу дошкільної освіти «Золотий ключик»

10.Баговицького ліцею (зі структурними підрозділами гімназія та початкова  школа)

11. Кульчієвецького ліцею (зі структурними підрозділами гімназія і початкова школа)

12.Боришковецької гімназії (зі структурним підрозділом початкова школа)

13.Великослобідської гімназії (зі структурним підрозділом початкова школа)

14.Врубловецької гімназії (зі структурним підрозділом початкова школа)

15. Кам’янської гімназії (зі структурним підрозділом початкова школа)

16.Княжпільської гімназії(зі структурним підрозділом початкова школа)

17.Пановецької гімназії (зі структурним підрозділом початкова школа)

 

Запрошуємо вас долучитися до громадського обговорення проєктів Плану реалізації стратегічних цілей розвитку перспективної, оптимальної, спроможної мережі закладів освіти Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради на 2022-2023 роки.

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 78 Господарського кодексу України, пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 2020 року № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів», Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти», Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», до Закону України “Про повну загальну середню освіту” від 18 березня 2020 року, не вживаються терміни «І ступінь» чи «І-ІІ», «І-ІІІ ступені». Натомість Закон містить терміни “внутрішній структурний підрозділ”, “початкова школа”, “гімназія”, “ліцей”.

 

Зокрема Стаття 32 про «Утворення, реорганізація, ліквідація та перепрофілювання закладу загальної середньої освіти» говорить:

  1. Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу освіти приймає його засновник (засновники).
  2. Мережа закладів дошкільної та загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.
  3. Розвиток мережі комунальних, початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.

Рішення про утворення комунальних закладів дошкільної освіти, початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу), приймають районні, міські, сільські, селищні ради.

Ліцеї можуть бути утворені та здійснювати освітню діяльність за умови дотримання вимог цього Закону, ліцензійних умов та положення про ліцей, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

Рішення про утворення початкової школи як структурного підрозділу у складі гімназії, його реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймає (приймають) засновник (засновники) такого закладу освіти.

Під час утворення закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний враховувати вимоги ліцензійних умов провадження освітньої діяльності у сфері загальної середньої освіти.

2. У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту, відповідного рішення засновника.

Стаття 35. Типи закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти:

1. Здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечують:

початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;

гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;

ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.

Початкова школа функціонує як окрема юридична особа або як структурний підрозділ гімназії.

Гімназія та ліцей функціонують як окремі юридичні особи.

Як виняток, за рішенням засновника, ліцей може також забезпечувати здобуття базової середньої освіти.

Заклад загальної середньої освіти, що здійснює освітню діяльність на декількох рівнях загальної середньої освіти, має тип закладу вищого рівня, на якому провадиться освітня діяльність.

• Закон України «Про освіту» (ст. 25)

«Засновник закладу освіти зобов’язаний:

у разі реорганізації чи ліквідації закладу освіти забезпечити здобувачам освіти можливість продовжити навчання на відповідному рівні освіти».

Конституція України (ст. 143)

• Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

• Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26)

«Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради».

Закон України «Про освіту» набрав чинності 28 вересня 2017 року. Згідно з підпунктом 13 пункту 3 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону переоформлення установчих документів закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із Законом здійснюється протягом п'яти років з дня набрання чинності Законом. Відповідно до пункту 5 цього ж розділу Закону засновникам закладів освіти рекомендовано протягом п’яти років привести установчі документи закладів освіти у відповідність із Законом. Таким чином установчі документи, зокрема статути закладів загальної середньої освіти, мають бути переоформлені до 28 вересня 2022 року.

 

   Проаналізувавши відвідування дітей закладів дошкільної освіти доводимо до вашого відома середньомісячне  відвідування дітей в осінньо-зимовий період:

 

1.Боришковецький заклад дошкільної освіти "Веснянка" – 4дитини

2.Врубловецький заклад дошкільної освіти "Світанок"- 6 дітей

3.Баговицький заклад дошкільної освіти "Колобок"- 11дітей

4.Великослобідський заклад дошкільної освіти «Сонечко»- 6 дітей

5.Кам’янький заклад дошкільної освіти  «Калинонька» - 22дитини

6.Кульчиєвецький дошкільний навчальний заклад "Журавлик" – у молодшій групі - 6дітей,  у старшій- 9дітей.

7.Княжпільський дошкільний навчальний заклад "Світлячок"- станом на 04 січня 2022року призупинений. Діти не охоплені дошкільною освітою!

8.Пановецький дошкільний навчальний заклад «Колосок» - 10 дітей.

9.Тарасівський заклад дошкільної освіти «Золотий ключик»- 4 дитини.

 

 

Значна видаткова частина бюджету громади використовується на забезпечення надання освітніх послуг. Школи та садочки з нижчою фактичною наповнюваністю класів у порівнянні з розрахунковою є найбільш затратними комунальними установами (у перерахунку на одного учня, вихованця).

У перспективі, зекономлені кошти могли б стати коштами залишків освітньої субвенції, які можна використати на зміцнення матеріально-технічної бази освітніх закладів, а саме: придбання шкільних автобусів, підручників та посібників, оснащення навчальних кабінетів, заходи, пов’язані з забезпеченням пожежної безпеки, тощо.

Створення об'єднаної  громади надало жителям наших сіл широкі можливості для формування своєї унікальної та ефективної системи управління освітньою сферою, яка в кінцевому рахунку допоможе підвищити якість освітніх послуг і заощадити кошти громади.
Заходи з оптимізації мережі закладів освіти планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців. Дія прийнятого рішення поширюватиметься на учнів, вихованців та їх батьків.

Отже, можливі варіанти вирішення питання щодо перспективного планування спроможної освітньої мережі на території Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради пропонуються на розгляд та громадське обговорення за наступним планом:

1.1.Ліквідації юридичної особи «Княжпільський дошкільний навчальний  заклад «Світлячок»».

1.2. Ліквідації юридичної особи  "Княжпільська гімназія (зі структурним підрозділом початкова школа)

1.3. Утворення юридичної особи " Княжпільська гімназія (зі структурним підрозділом  початкова школа та структурним дошкільним підрозділом) Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради, Кам'янець-Подільського району, Хмельницької області»

2.1.Ліквідації юридичної особи «Боришковецький заклад дошкільної освіти "Веснянка"».

2.2.Ліквідації юридичної особи «Боришковецька  гімназія  (зі структурним підрозділом початкова школа)

2.3. Утворення комунального закладу освіти «Боришковецька  гімназія  (зі структурним підрозділом початкова школа та структурним дошкільним підрозділом) Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради, Кам'янець-Подільського району, Хмельницької області» внутрішнього  структурного  підрозділу, що не має статусу юридичної особи - дошкільний підрозділ.

 

3.1.   Ліквідації юридичної особи «Врублівецький  заклад дошкільної освіти "Світанок".

3.2 Ліквідації комунального закладу освіти «Врубловецька  гімназія (зі структурним підрозділом початкова школа)

3.3. Утворення комунального закладу освіти «Врубловецька  гімназія (зі структурним підрозділом початкова школа та дошкільним підрозділом) Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради, Кам'янець-Подільського району, Хмельницької області»

4.1.   Ліквідації юридичної особи «Баговицький заклад  дошкільної освіти "Колобок"».

4.2.   Ліквідації Тарасівського заклау дошкільної освіти «Золотий ключик»

4.3. Ліквідації комунального закладу освіти Баговицький ліцей (зі структурними підрозділами "гімназія",  "початкова    школа")

 

4.4. Утворення комунального закладу освіти Баговицький ліцей (зі структурними підрозділами "гімназія",  "початкова    школа" та дошкільний структурний підрозділ) Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради, Кам'янець-Подільського району, Хмельницької області»

5.1    Ліквідації юридичної особи  «Великослобідський заклад  дошкільної освіти «Сонечко»».

5.2. Ліквідації комунального закладу освіти Великослобідська гімназія (зі структурним підрозділом початкова школа)

5.3. Утворення комунального закладу освіти Великослобідська гімназія (зі структурним підрозділом початкова школа та дошкільним структурним підрозділом) Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради, Кам'янець-Подільського району, Хмельницької області»

6.1.   Ліквідації юридичної особи  «Кульчиєвецький дошкільний навчальний заклад "Журавлик"».

6.2. Ліквідації комунального закладу освіти Кульчієвецький ліцей (зі структурними підрозділами "гімназія" і "початкова школа")

6.3. Утворення комунального закладу освіти Кульчієвецький ліцей (зі структурними підрозділами "гімназія" і "початкова школа"та дошкільний пвдрозділ) Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради, Кам'янець-Подільського району, Хмельницької області»

7.1 Ліквідації юридичної особи  Пановецький дошкільний навчальний заклад «Колосок».

7.2. Ліквідації комунального закладу освіти Пановецька гімназія (зі структурним підрозділам "початкова школа"

7.3. Утворення комунального закладу освіти Пановецька гімназія (зі структурними підрозділами "початкова школа"і дошкільний підрозділ) .

8.1 Ліквідації юридичної особи  Кам’янський дошкільний навчальний заклад «Калинонька».

8.2. Ліквідації комунального закладу освіти Кам’янська гімназія (зі структурним підрозділам "початкова школа"

8.3. Утворення комунального закладу освіти Кам’янська гімназія (зі структурними підрозділами "початкова школа"і дошкільний підрозділ) .

Однак, мережа освітніх установ громади потребує таких змін.

Для обговорення пропонуємо такі проекти рішень:

 

 

 

 

До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці Слобідсько-Кульчієвецької  сільської ради .

6. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення, Слобідсько-Кульчієвецька сільська рада, с. Слобідка-Кульчієвецька, вул. Механізаторів, 45.

7. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Бєлікова Оксана Юріївна – заступниця голови Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради.

Контактна особа – Сендзюк Олена Сергіївна – начальниця ВОКТМС, Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради.

8. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті, Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора