A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

 ПРОКУРОР НА ЗАХИСТІ ІНТЕРЕСІВ ДЕРЖАВИ

Дата: 21.10.2022 14:38
Кількість переглядів: 82

                               ПРОКУРОР НА ЗАХИСТІ ІНТЕРЕСІВ ДЕРЖАВИ

            

          Особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право на відшкодування такої шкоди.                    

         Шкоду завдану кримінальним правопорушення або іншим суспільно небезпечним діянням відшкодовує підозрюваний, обвинувачений або фізична чи юридична особа, яка за законом несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

         Однак, мають місце випадки, коли підозрюваний, обвинувачений ухиляються від відшкодування шкоди, тоді позов про відшкодування (компенсації) шкоди завданої кримінальним правопорушення або іншим суспільно небезпечним діянням може бути подано  до суду. Цивільний позов в інтересах держави пред’являється прокурором.

          Так, засуджена особа П. за умисне спричинення тяжкого тілесного ушкодження своєму співмешканцю К., понесла заслужене покарання за вироком суду. Після отримання тілесних ушкоджень, потерпілий упродовж серпня-вересня минулого року перебував на стаціонарному лікуванні в хірургічному відділенні одного з комунальних медичних закладів району, тому державою витрачено бюджетні кошти на лікування останнього,  затрати лікувального закладу склали 6821,94 грн.   

         З метою повернення  (відшкодування) бюджетних коштів, Кам’янець-Подільською прокуратурою заявлено позовну заяву до суду про стягнення з засудженої особи на користь установи витрати на стаціонарне лікування потерпілого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора