A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Стягнення коштів до бюджету – результати представницької діяльності прокурорів окружної прокуратури

Дата: 07.11.2022 08:30
Кількість переглядів: 96

Стягнення коштів до бюджету – результати представницької діяльності прокурорів окружної прокуратури

 

Забезпечуючи виконання вимог статті 23 Закону України «Про прокуратуру» прокуратурою у жовтні 2019 року до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду направлено позовну заяву в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті про стягнення плати за проїзд великовагового автомобіля автомобільними дорогами загального користування у розмірі більше 2 тисяч євро.

За результатами розгляду судом першої інстанції в задоволені позовних вимог прокуратури відмовлено. Постановою апеляційного суду скаргу прокурора залишено без задоволення, а рішення суду першої інстанції про відмову в задоволені позову без змін.

Враховуючи неправильне застосування норм матеріального права та порушення норм процесуального права прокурори оскаржили вказане рішення до касаційного суду.

Верховний Суд розглянувши касаційну скаргу встановив, що судові рішення попередніх інстанцій не відповідають вимогам Цивільного процесуального кодексу України щодо законності та обґрунтованості, судами не з’ясовано обставини та не перевірено докази, на які посилається прокурор на підтвердження своїх вимог.

Враховуючи вищевикладене за результатами розгляду касаційної скарги прокурора рішення Кам’янець-Подільського міськрайонного суду та постанову Хмельницького апеляційного суду скасовані, позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі.

Суд, погодився з доводами прокурора про підставність стягнення з відповідачки, до державного бюджету, плати за проїзд автомобільними дорогами транспортного засобу, вагові параметри якого перевищують нормативні, у розмірі майже 70 тисяч гривень.

Постанова касаційного суду оскарженню не підлягає та набрала законної сили.

 

Інформація надана

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора