Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

До уваги постраждалих від підриву Каховської ГЕС: як отримати одноразову грошову допомогу від держави

Дата: 14.07.2023 12:39
Кількість переглядів: 49

Фото без описуФото без опису

     19 червня 2023 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №626 «Деякі питання надання матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції», якою передбачено надання одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву греблі Каховської гідроелектростанції.
   Одноразова допомога виплачується постраждалим з підтоплених регіонів Херсонської та Миколаївської областей у сумі 5 тис. грн.
   Постраждалими визнаються ті особи, які на момент виникнення надзвичайної ситуації :

   - проживали/були зареєстровані/задекларовані у населених пунктах, що розташовані в районах підтоплень Миколаївської та Херсонської областей. Перелік населених пунктів, що розташовані в районах підтоплень разом із переліком вулиць та адрес (за можливістю) затверджується Миколаївською та Херсонською обласними військовими адміністраціями;
   - перемістилися після 06 червня 2023 р. з тимчасово окупованих російською федерацією територій Миколаївської та Херсонської областей, які розташовані в районах підтоплень зазначених регіонів.
   Матеріальна грошова допомога призначається органами соціального захисту населення Миколаївської та Херсонської областей на кожну особу, яка належить до постраждалого населення.
   Для отримання допомоги, постраждалій особі необхідно не пізніше, ніж до 31 серпня 2023 року (включно), подати заяву, за встановленою формою (зразок заяви за посиланням додається), з пред’явленням:
   - документа, що посвідчує особу, або єДокумента;
   - документа, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків;
   - для дітей – свідоцтва про народження дитини або е-свідоцтва про народження. Інформація про неповнолітню дитину включається до заяви одного з батьків.
   У випадку, якщо документи були втрачені, може бути пред'явлені їхні скан- чи фотокопії або використовуються відомості з Єдиного державного демографічного реєстру та інших державних інформаційних ресурсів.
   ВАЖЛИВО! Заяву для отримання матеріальної грошової допомоги постраждалою особою від підриву Каховської ГЕС може бути подана до управління соціального захисту населення за адресою фактичного місця проживання.
   В такому разі заява не пізніше трьох робочих днів буде надіслана органу соціального захисту населення (Херсонської або Миколаївської областей) за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання (перебування) постраждалої особи для подальшого розгляду та прийняття рішення щодо призначення матеріальної грошової допомоги таким органом.
   Виплата коштів проводиться у визначений постраждалою особою спосіб - через АТ „Укрпошта” або через банківську установу.
  
   Звертаємо увагу, що призначення одноразової виплати не здійснюватиметься тим громадянам, які проживали на території підтоплення, але переїхали до інших громад, зареєструвались як ВПО і станом на 5 червня 2023 р. отримували від держави щомісячну грошову допомогу на проживання для внутрішньо переміщених осіб.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора