A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Пенсійний фонд України відповідає на запитання

Дата: 24.07.2023 13:03
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

Фото без опису

НА ЯКУ ДАТУ ВИЗНАЧАЄТЬСЯ КІЛЬКІСТЬ ЧЛЕНІВ

ДОМОГОСПОДАРСТВА ПРИ ПРИЗНАЧЕННІ СУБСИДІЇ?

Кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається житлова субсидія (п. 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 848 „Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”).

Наприклад, якщо субсидію призначено з липня 2023 року, то й кількість членів домогосподарства враховується станом на 1 липня 2023 року.

Фото без опису

МОЯ РІДНА СЕСТРА, ОДИНОКА МАТИ, ПОТРАПИЛА В ЛІКАРНЮ. ЧИ МОЖУ Я ОТРИМАТИ ЛІКАРНЯНИЙ, ЯКЩО ДОГЛЯДАТИМУ В ЦЕЙ ЧАС ЇЇ ПІВРІЧНУ ДОНЬКУ?

Законодавство передбачає таку можливість. Медичний висновок категорії “Догляд за дитиною у разі хвороби особи, яка доглядає за дитиною” формується лікуючим лікарем на період лікування пацієнта на підставі медичного запису про того, хто фактично здійснюватиме догляд за дитиною віком до 3 років, та висновку про тимчасову непрацездатність особи, яка здійснюватиме такий догляд (п.6 розділу 2 Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України 01.06.2021 1066).

Застрахованій особі, яка здійснює догляд за дитиною до трирічного віку (або за дитиною з інвалідністю віком до 18 років), якщо мати дитини (або інша особа, яка фактично здійснює догляд за дитиною) захворіла, надається допомога по тимчасовій непрацездатності.

Лікарняний надається з першого дня на весь період хвороби (ст. 15 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”).

Лікарняний не надається, якщо застрахована особа перебувала у цей час у щорічній (основній чи додатковій) відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням або творчій відпустці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора