Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Пенсійний фонд України відповідає на запитання

Дата: 02.10.2023 23:13
Кількість переглядів: 168

Фото без опису

Фото без опису

ЧИ БУДЕ НАДАНО ВІДПУСТКУ У ЗВ’ЯЗКУ З ВАГІТНІСТЮ ТА ПОЛОГАМИ ЖІНЦІ,

З ЯКОЮ ПІДПРИЄМСТВО ПРИЗУПИНИЛО ДІЮ ТРУДОВОГО ДОГОВОРУ?

У період дії воєнного стану роботодавець не може відмовити працівниці в наданні відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку навіть під час призупинення дії трудового договору (стаття 12 Закону України “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану”).

Роботодавець має відновити вагітну жінку на роботі з моменту відкриття лікарняного та надати заяву-розрахунок для фінансування допомоги по вагітності та пологах.

Фото без опису

 

ПЕНСІОНЕРА МВС, ЯКИЙ ОДЕРЖУЄ ПЕНСІЮ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ,

МОБІЛІЗОВАНО НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ. ЧИ БУДЕ ЙОМУ ПРОДОВЖЕНО

ВИПЛАТУ ПЕНСІЇ ПІД ЧАС СЛУЖБИ В ЗБРОЙНИХ СИЛАХ?

Так, буде. Частиною третьою статті 2 Закону України „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” визначено, що пенсіонерам з числа військовослужбовців та осіб, які отримують пенсію за цим Законом, у разі призову їх на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийняття на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, до Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, органів та підрозділів цивільного захисту під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення виплата пенсій не припиняється.

Фото без опису

 

ЯКІ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ

НЕОБХІДНО ПОДАТИ НЕПРАЦЮЮЧОМУ ПЕНСІОНЕРУ?

Якщо непрацюючий пенсіонер зареєстрований і проживає у житловому приміщенні один, для призначення житлової субсидії він має подати лише заяву та декларацію (за встановленими формами).

Важливо!

За наявності заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги подається документ про сплату заборгованості або укладений договір про її реструктуризацію, або ухвалу про відкриття провадження у справі у разі оскарження заборгованості в судовому порядку.

Якщо разом з непрацюючим пенсіонером у житловому приміщенні зареєстровані інші особи, які фактично не проживають за місцем реєстрації, до заяви і декларації додатково подаються документи, що підтверджують непроживання  у житловому приміщенні таких осіб. Це можуть бути: довідка про навчання або працевлаштування особи в іншому населеному пункті, довідки ЖЕК, ОСББ або ЖБК про непроживання особи за адресою домогосподарства, довідка про сплату спожитих житлово-комунальних послуг за іншою адресою чи акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства / фактичного місця проживання, що складається органом місцевого самоврядування. 

Фото без опису

 

ЯКУ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПЕНСІОНЕРА, НА КОРИСТЬ ЯКОГО ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ

БЛАГОДІЙНА ПОЖЕРТВА, ПОТРІБНО ЗАЗНАЧАТИ ПРИ ЗДІЙСНЕННІ ПЛАТЕЖУ?

Якщо юридична або фізична особа надає персоналізовану благодійну пожертву (адресовану визначеному нею пенсіонерові), то у платіжній інструкції у реквізиті Призначення платежуобов’язково зазначається інформація про пенсіонера, якому адресована благодійна пожертва:

  • прізвище, ім’я, по батькові (за наявності;
  •  дата народження;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) або номер паспорта громадянина України (для осіб, які через релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, та мають відповідну відмітку у паспорті) (пункт 4 постанови правління Пенсійного фонду України від 15 лютого 2023 року 8-1 “Про затвердження Порядку сплати благодійної пожертви та виплати її частини пенсіонерові” (зі змінами)).

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора