A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Пенсійний фонд інформує

Дата: 19.01.2024 09:27
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

Фото без опису

ЗБИРАЮ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ. НАСКІЛЬКИ

ОБОВЯЗКОВО Є ДОВІДКА ПРО ЗАРПЛАТУ ДО 1 ЛИПНЯ 2000 РОКУ?

Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” при обчисленні пенсії враховується заробіток людини за всі періоди страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. Заробітна плата за цей період обчислюється за даними реєстру застрахованих осіб.

Довідка про заробіток за будь-які 60 календарних місяців роботи підряд до 1 липня 2000 року є обов’язковою в разі, якщо людина після 1 липня 2000 року набула менше п’яти років страхового стажу.

В інших випадках довідка про заробітну плату надається за бажанням людини. Наприклад, якщо в період роботи до липня 2000 року людина мала високооплачувану роботу або якщо в цей же період була робота за сумісництвом, то на підставі наданих довідок про заробіток буде враховано зарплату з усіх місць роботи.

Важливо

Якщо виявиться, що згідно з наданою за бажанням людини довідкою зарплата є нижчою, ніж зарплата після липня 2000 року, то розмір пенсії буде обчислено без її врахування.

Довідково

Довідка про заробітну плату видається підприємством, установою чи організацією, де працювала людина, яка звертається за пенсією, на підставі особових рахунків, платіжних відомостей та інших документів про нараховану та сплачену зарплату. Якщо підприємства, установи, організації, де працювала людина, припинили своє існування, то довідка про заробіток видається правонаступником цих підприємств або архівними установами.

Довідка про заробітну плату враховується за умови підтвердження її первинними документами.

Фото без опису

ЧИ БУДЕ ПРОДОВЖЕНО НАРАХУВАННЯ ПІЛЬГ НА ОПЛАТУ КОМУНАЛЬНИХ

ПОСЛУГ ОСОБІ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ, ЯКЩО ЗАКІНЧИВСЯ

ТЕРМІН ДІЇ ВІДПОВІДНОГО ПОСВІДЧЕННЯ?

Підставою для надання пільг особам з інвалідністю внаслідок війни є, зокрема, відповідне посвідчення.

На період воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення або скасування автоматично продовжується строк дії посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, виданого особі, якій групу інвалідності встановлено зі строком перегляду та строк цього перегляду припав на період воєнного стану, якщо медико-соціальною експертною комісією не було проведено повторний огляд (постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2022 1390 “Деякі питання строку дії посвідчень осіб з інвалідністю внаслідок війни на період воєнного стану”).

При цьому строк дії посвідчень осіб з інвалідністю внаслідок війни продовжується за вказаних умов на всій території України, а отже, продовжують надаватись відповідні пільги. 

Фото без опису

ЧИ ЗАРАХОВУЄТЬСЯ ДО СЕРЕДНЬОМІСЯЧНОГО СУКУПНОГО ДОХОДУ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ ОТРИМАНА ДОПОМОГА НА ПОХОВАННЯ?

Допомога на поховання не враховується до середньомісячного сукупного доходу сім’ї при призначенні субсидії  (пункт 7 Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для всіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 632).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора