A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура звернулась з позовом про стягнення надміру сплачених бюджетних коштів

Дата: 23.01.2024 11:57
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

Камянець-Подільська окружна прокуратура звернулась з позовом про       стягнення надміру сплачених бюджетних коштів

 

Господарським судом Хмельницької області відкрито провадження за позовом окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу місцевого самоврядування про стягнення з постачальника близько 123 тисяч гривень, які останній зайво отримав із бюджету. 

Встановлено, що між сільською радою та товариством укладено договір про поставку електричної енергії на суму близько 2,6 мільйонів гривень.

У подальшому сторони уклали декілька додаткових угод, якими було збільшено ціну за товар та зменшено його обсяги, в результаті чого сільською радою безпідставно надміру сплачено кошти, що в сумі складають близько 123 тисяч гривень.

Втім, укладення ряду додаткових угод після підписання основного договору стосовно збільшення ціни на товар та зменшення його кількості, за відсутності визначених Законом підстав для цього, робить результат купівлі електроенергії невизначеним і тягне за собою неефективне використання бюджетних коштів, що є прямим порушенням процедури закупівлі.

Наразі окружною прокуратурою про­дов­жу­ється ак­тивна ро­бо­та що­до захис­ту ін­те­ре­сів дер­жа­ви при використанні бюджетних коштів у сфері публічних закупівель.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора