Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Тарас Шевченко - велетень духу і співець народної свободи

Дата: 08.03.2024 15:09
Кількість переглядів: 49

 

Тарас Шевченко - велетень духу і співець народної свободи.

 

  Цього року Україна відзначає 210 річницю з дня народження великого українського поета, прозаїка, драматурга, художника і громадського діяча.

Світла постать Тараса Григоровича, його ім'я органічно вплелося в історію та культуру не тільки українського народу, воно знане  у всьому світі.

Ось уже 15 років, на центральній площі  села Кам’янка, усіх зустрічає глибокий та величний погляд Кобзаря . Погруддя молодого Тараса Шевченка створив  талановитий місцевий  скульптор Володимир Кліщ. Автор пам'ятника зумів  вдало передати портретні риси сильної духом людини. Монумент Кобзареві відіграє значну роль у культурному житті громади.

На урочистому заході біля пам’ятника Т.Г.Шевченка (с.Кам’янка) усі присутні мали можливість зануритись у творчість митця.

Кам’янська гімназія , місцеві жителі ,працівники сільської ради,відділу освіти,культури,туризму ,молоді та спорту  вшанували пам’ять українського пророка покладанням квітів.

Про геніального поета  Тараса Григоровича Шевченка ми, здається, знаємо все. Однак у котрий раз  спиняємося перед величчю генія, вчитуємося і вдумуємося, вслухаємося в його безсмертного “Кобзаря”.

 

Він любив усе прекрасне

Все ненавидів потворне, —

І його ім’я — незгасне,

Світлий образ — неповторний…

Максим Рильський

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора