Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Пенсійний фонд інформує

Дата: 10.04.2024 13:37
Кількість переглядів: 16

Фото без описуФото без опису

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОГОЛОШЕННЯ ДОБОРУ НА ЗАЙНЯТТЯ ПОСАД ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області повідомляє про добір кандидатів на посади державної служби категорії «В»:

• Фінансово-економічне управління

1) головного спеціаліста відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління (робоче місце - м. Хмельницький).

Кваліфікаційні вимоги:      

- вища освіта за ступенем не нижче молодшого бакалавра або бакалавра;

- вільне володіння державною мовою.

• Юридичне управління

1) головного спеціаліста – юрисконсульта відділу представництва інтересів в судах та інших органах 1 юридичного управління (тимчасова посада) (робоче місце - м. Хмельницький);

2) провідного спеціаліста – юрисконсульта відділу представництва інтересів в судах та інших органах 1 юридичного управління (робоче місце - м. Хмельницький);

3) провідного спеціаліста – юрисконсульта відділу представництва інтересів в судах та інших органах 2 юридичного управління (робоче місце - м. Хмельницький);

4) провідного спеціаліста – юрисконсульта відділу представництва інтересів в судах та інших органах 2 юридичного управління (робоче місце смт. Летичів);

5) провідного спеціаліста – юрисконсульта відділу представництва інтересів в судах та інших органах 3 юридичного управління (тимчасова посада) (робоче місце - м. Хмельницький).

Кваліфікаційні вимоги:

- вища освіта за освітнім ступенем не нижче молодшого бакалавра або бакалавра в галузі знань «Право»;

- вільне володіння державною мовою.

Заяву кандидата на посаду та резюме надсилати на електронну адресу : Kadr@km.pfu.gov.ua

За додатковою інформацією щодо переліку документів, основних посадових обов’язків, умов оплати праці тощо звертатися за номером телефону управління по роботі з персоналом (0382) 70-47-26 (контактна особа: Сорока Аліна Юріївна).

Документи приймаються до 15 год. 45 хв. 19.04.2024 включно.

Ознайомитися з умовами проведення добору можна на інформаційній сторінці вебпорталу головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області https://tinyurl.com/t2razf48

Фото без опису

ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ ПРАЦЮЮЧИМ ПЕНСІОНЕРАМ З 1 КВІТНЯ 2024 РОКУ

Порядок проведення перерахунку пенсій пенсіонерам, які продовжують працювати, визначено частиною четвертою статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“, постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2024 185 та постановою правління Пенсійного фонду України від 18.05.2018 10-1.

Так, з 1 квітня пенсії автоматично перерахують пенсіонерам, які після призначення / попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу, або які відпрацювали менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки.

Якщо на 1 березня 2024 року набуто не менше як 24 місяці страхового стажу, перерахунок здійснюється з урахуванням страхового стажу. При цьому пенсія може обчислюватись із того заробітку, з урахуванням якого обчислено пенсію при її призначенні чи попередньому перерахунку, або, якщо доцільно, враховується в тому числі заробіток, який людина одержувала, працюючи після призначення / попереднього перерахунку пенсії.

Водночас показник середньої зарплати (доходу), який було враховано під час призначення / попереднього перерахунку пенсії, не змінюється.

Якщо після призначення / попереднього перерахунку пенсії на 1 березня 2024 року набуто менше як 24 місяці страхового стажу, перерахунок пенсії здійснюється не раніше як через два роки після її призначення / попереднього перерахунку з урахуванням лише набутого страхового стажу. Заробітна плата для обчислення пенсії не змінюється.

Дата проведення перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам – 1 квітня 2024 року. Водночас перерахунок буде проведено після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2024 року (строк подачі звітів – до 10 травня). Тобто орієнтовно в червні пенсіонери, яким буде проведено перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні місяці, починаючи з 1 квітня.

Фото без опису

ПРАВО НА ЖИТЛОВУ ПІЛЬГУ МАЮТЬ ПЕНСІОНЕРИ, ЯКІ ПРАЦЮВАЛИ

ЗА ПЕВНИМИ ПРОФЕСІЯМИ В СІЛЬСЬКІЙ МІСЦЕВОСТІ

Скористатись пільгою в розмірі 100% знижки на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в межах встановлених норм можуть пенсіонери окремих професій, які працювали в сільській місцевості та продовжують там проживати після виходу на пенсію.

    Зокрема, це:

 -  педагогічні працівники;

 -  медичні та фармацевтичні працівники;

 -  спеціалісти із захисту рослин;

 -  працівники музеїв, бібліотек;

 -  працівники державних і комунальних закладів культури, закладів освіти сфери культури.

    Водночас пенсіонерам, які раніше працювали за такими професіями, для отримання пільги потрібно мати не менше трьох років відповідного стажу роботи і на момент виходу на пенсію працювати на посадах, що дають право на пільгу (наказ Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства культури і туризму України від 13.09.2006 № 341/651/619/769, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10.11.2006 за № 1193/13067).

    Право на пільгу залежить від доходу сім’ї пільговика

    Пільга надається, якщо середньомісячний дохід сім’ї за попередні шість місяців у розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу (у 2024 році це 4 240,0 грн).

    Пільга надається протягом дванадцяти місяців з місяця звернення, але не більш ніж до кінця поточного календарного року.

    На членів сім’ї пільговика зазначена пільга не поширюється.

    Необхідні документи

    Пенсіонеру, який перебуває на обліку в Реєстрі осіб, які мають право на пільгу, для призначення виплати потрібно надати:

 -  заяву про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу;

 -  документи, що підтверджують проживання в сільській місцевості.

    Для внесення даних до Реєстру пільговиків людина має подати відповідну заяву та підтверджуючу довідку про право на пільгу, що видана відділом освіти, охорони здоров’я, культури (культури і туризму), райдержадміністрації чи адміністрацією установи (закладу), де людина працювала, сільською або селищною радою (у разі ліквідації закладу тощо) на підставі записів у трудовій книжці.

    Як звернутися

    Подати заяву та необхідні документи до Фонду можна в один зі способів:

🔘особисто – через сервісні центри Пенсійного фонду України, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центри надання адміністративних послуг;

🔘поштою – на адресу органу Фонду;

онлайн – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний застосунок “Пенсійний фонд” чи через портал “Дія”.

Важливо!

При цьому працюючим пенсіонерам, які отримують пенсію за вислугу років, такий перерахунок буде проведено у разі, якщо вони досягли пенсійного віку.

Фото без опису

ПРОІНДЕКСОВАНІ З 1 БЕРЕЗНЯ СТРАХОВІ ВИПЛАТИ ВИПЛАЧУВАТИМУТЬ З КВІТНЯ

З 1 березня перераховано на коефіцієнт 1,0796 щомісячні страхові виплати потерпілому від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання (підпункт 8 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 23.02.2024 № 185).

Оскільки щомісячні страхові виплати надаються з наступного місяця після їх призначення, то проіндексовані виплати будуть виплачуватися з квітня.

Величина підвищення щомісячної виплати визначається індивідуально залежно від розміру призначеної страхової виплати.

Важливо

Максимальний розмір збільшення після перерахування страхової виплати – 1500 гривень.

Фото без опису

У ЯКОМУ РОЗМІРІ ПОТРІБНО СПЛАТИТИ ДОБРОВІЛЬНИЙ ПЕНСІЙНИЙ ВНЕСОК, ЩОБ

ДО СТРАХОВОГО СТАЖУ З 1 КВІТНЯ 2024 РОКУ БУЛО ЗАРАХОВАНО ПОВНИЙ МІСЯЦЬ?

З 1 квітня 2024 року мінімальна заробітна плата становитиме 8 000 грн (Закон України від 09.11.2023 3460-IX “Про Державний бюджет України на 2024 рік”).

Відповідно зміняться і розміри виплат та внесків, які базуються на цій величині.

Зокрема, з 1 квітня зміниться розмір мінімального страхового внеску, що визначається як 22% розміру мінімальної заробітної плати.

Щоб до страхового стажу було зараховано один повний місяць, сума добровільного внеску повинна бути не меншою від розміру мінімального страхового внеску.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора