A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Весна – час подбати про благоустрій

Дата: 16.04.2024 08:45
Кількість переглядів: 31

 

Весна – час подбати про благоустрій!

Весна - час,коли все оживає після тривалого зимового відпочинку. Природа буяє яскравими кольорами ,що спонукає до роботи на свіжому повітрі. Навесні зазвичай проводять роботи з благоустрою присадибних ділянок та прилеглих територій,здійснюючи прибирання та озеленення.

Правила благоустрою обов’язкові до виконання всіма жителями і гостями громади. Зокрема, мова йде про прибудинкові ділянки, тротуари, дороги, парки, посадки, стадіони, дитячі майданчики тощо.

За порушення цих правил настає адміністративна відповідальність, у вигляді штрафу. Згідно зі статтею 152 КУпАП, він становитиме для громадян від 340-1360 грн, а для посадових осіб та підприємців – від 850-1700 грн.

Протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету - у нас це, як правило, поліцейські офіцери громади або старости.

Правила щодо прилеглої  території

Прилеглою вважається територія від межі відведеної земельної ділянки до проїжджої частини вулиці.

Загальне правило відповідальності - кожен користувач або власник ділянки має стежити, щоб на його прилеглій території було чисто,вчасно покошена трава, взимку прибраний сніг.

1. Не можна прилеглу територію захаращувати побутовим сміттям, будівельними матеріалами, харчовими відходами, залишками зелених насаджень, великогабаритним сміттям тощо.

2.Заборонено на території загального користування самовільно пересаджувати, знищувати дерева, кущі, клумби. Якщо мова йде про насадження на прилеглій території спочатку необхідно отримати на це дозвіл у виконавчого комітету сільської ради.

3.Не можна рвати квіти, ламати дерева, робити надрізи на деревах, наносити їм будь-які пошкодження.

4. Заборонено спалювати суху рослинність, розпалювати багаття та порушувати інші правила протипожежної безпеки.

5. Виконання земляних, будівельних, ремонтних робіт на території  загального користування повинні бути узгоджені з виконавчим комітетом сільської ради.

Правила щодо поводження з відходами

Поводження з побутовими відходами здійснюється відповідно до державних норм і правил.

1.Згідно з Правилами благоустрою, усі домогосподарства громади мають укласти договір про вивіз сміття з Комунальним підприємством «Слобідсько-Кульчієвецьке».

Для того щоб укласти договір потрібно звернутися у сільську раду з паспортом та ідентифікаційним кодом.Уклавши договір, ви безкоштовно отримаєте бак для твердих побутових відходів. Щомісячна плата за вивіз сміття складає 24грн.86 копійок з однієї особи.

2.Не можна вивозити і звалювати в не відведених для цього місцях відходи, сміття, траву, гілки, деревину, листя, будівельні матеріали, конструкції, обладнання.

3.Великогабаритні та ремонтні відходи мають збиратися окремо від інших видів побутових відходів. Їх вивіз відбувається за окрему плату.

4.Не можна викидати до контейнерів також траву, гілки, листя, меблі, рідкі відходи тощо.

Правила утримання тварин

Усі тварини повинні утримуватися на території домоволодіння. Це означає, що їх не можна випускати без догляду на вулицю,також на прилеглій території заборонено випасати свійських тварин: птицю, свиней, корів тощо.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора