A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

НОВИНИ

З Днем Матері!

Милі, ніжні, найважливіші мами – вітаю з Днем матері!  Бажаю, щоб ваші надії виправдовувалися. Нехай чуйне материнське серце завжди спокійно б’ється в такт із радістю, успіхом і гордістю за своїх дітей. Нехай милі діти завжди будуть гордістю та радістю!  Від душі бажаю щастя, миру, достатку, натхнення, терпіння, здоров'я та любові. Будьте здорові та щасливі, адже Ви – наше все!

13:27:01 12.05.2019

ПОПЕРЕДЖЕННЯ !!!

Сьогодні, 11 травня вночі та 12 травня вночі ТОВ ВКФ "Агро-Еко ХХІ" с.Крушанівка, буде проводити роботу по обробці посівів ЗЗР ( Моспалін) на території сіл Устята та Баговиця Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради. Прохання, завчасно закрити вулики і не відкривати їх протягом вказаних світлових днів!

13:25:20 11.05.2019

Про відзначення Всесвітнього дня мігруючих птахів

Щороку з метою підвищення обізнаності з питань, що стосуються мігруючих птахів, а саме для вжиття заходів з їх збереження, міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день мігруючих птахів, а починаючи з 2018 року святкування організовується двічі на рік – у другу суботу травня та жовтня. У 2019 році відзначення Всесвітнього дня мігруючих птахів припадає на 11 травня та 12 жовтня. Цьогорічна тема «Захист птахів: вирішення питань забруднення пластиком!» – привертає увагу до негативного впливу забруднення пластиком для мігруючих птахів та їх середовища існування. На жаль, на додаток до природних катаклізмів: сильних штормів і поганої погоди, мігруючі птахи стикаються з іншими загрозами, які створює їм людина. Осушення, вирубка лісів, урбанізація ландшафтів призводить до руйнування біотопів. Через це птахи позбавляються місць, де можна перепочити і знайти корм. Багато перелітних птахів гине від рук мисливців і браконьєрів, а ще через зіткнення з лініями електропередач, маяками, телевізійними вежами. Крім того, забруднення океанів, морів, річок і повітря також негативно впливає на них. Пластик має потужну руйнівну дію на дику природу – птахи не вміють відрізняти дрібний пластик від риби. І животики пташенят – повні пластикових відходів, який не лишає місця на їжу. Птахи, черепахи і риби приймають пластикове сміття за їжу. Наївшись пластика, тварини не можуть його переварити і вмирають від отруєння. Також, заплутавшись у пластиковому кільці або пакеті, тварина може задихнутися або потонути. Опосередкований пластик акумулює розчинені у воді отруйні речовини. Ці отрути включаються в харчовий ланцюг, все більше концентруючись вгору по ланках. Спочатку кількості отрути може бути недостатньо, щоб вбити рибу, але його буде досить, щоб убити птаха, котрий з'їв десять таких риб.  Змінити ситуацію може кожен із нас. Закликаємо обмежити вживання пластикових пакетів та одноразового посуду, сортувати сміття та здавати пластикові відходи на переробку, адже розумне самообмеження – наше безпечне завтра.

13:42:49 09.05.2019

Ніхто не забутий … Ніщо не забуте …

 8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  В рамках відзначення знаменних подій протягом цього тижня в населених пунктах Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради за участю сільського голови Руслана Нестерова, представників сільської ради, депутатського корпусу, духовенства та громадських активістів проведено урочисто-тематичні заходи, покладання квітів до меморіалів та пам’ятників, панахиди за загиблими у Другій світовій війні та молебні за захисників Вітчизни.  У навчальних закладах та установах освіти триватимуть інформаційні, просвітницькі, творчі та мистецькі заходи, години пам’яті, книжкові експозиції, виставки малюнків. За сприяння Народного депутата України В.Мельниченка та сільського голови Руслана Нестерова, з нагоди відзначення знаменної дати ветеранам війни, які проживають на території Слобідсько-Кульчієвецької об'єднаної територіальної громади вручено продуктові набори та грошову допомогу.

13:07:23 08.05.2019

Привітання для заступника голови з питань фінансово-економічної діяльності Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради – Ліщука Ігоря Борисовича

Шановний Ігор Борисович, прийміть мої щирі, сердечні, сповнені людської шани і поваги привітання з нагоди Вашого Дня народження!

13:02:40 08.05.2019

До уваги жителів громади!

   Головне управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області доводить до відома громадян, які одноосібно обробляють свої земельні ділянки площею понад 2 га, про необхідність подання декларацій про майновий стан і доходи за 2018 рік, в термін до 1 травня 2019 року за адресою: м.Кам'янець-Подільський, вул.Огієнка,74, Кам'янець-Подільське управління.      Додаток: - зразок заповнення декларації про майновий стан і доходи за 2018 рік; - пам'ятка по заповненню декларації про майновий стан і доходи за 2018 рік.

15:49:43 07.05.2019

ОГОЛОШЕННЯ 

     08.05.2019 відбудеться мітинг-реквієм, присвячений Дню пам’яті і примирення та Дню перемоги над нацизмом на тему: «Хвилина мовчання пекуча й терпка», початок о 13:00.     Запрошуємо жителів громади приєднатися.

11:20:23 07.05.2019

З Великоднем!

Дорогі подоляни, щиросердечно вітаю Вас із світлим та величним святом Христового Воскресіння!

14:24:48 28.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора