A A A K K K
для людей із порушенням зору
Слобідсько-Кульчієвецька громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

НОВИНИ

День визволення України від німецько – фашистських загарбників

Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від німецько – фашистських загарбників. В цьому році ми святкуємо 75 річницю. Це свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 «з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні». В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів. В ході Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму. Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. У 1941–1944 роках на українській землі були зосереджені головні сили вермахту – від 57,1 до 76,7% загальної кількості дивізій. 607 з них було розгромлено саме на території України. У ході визволення України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн. воїнів, протягом січня 1943 року – жовтня 1944 року було проведено серію блискучих наступальних операцій. Найважливішими з них були: Воронезько-Харківська (13 січня – 3 березня 1943 року), Донбаська (13 серпня – 22 вересня 1943 року), Чернігівсько-Полтавська (26 серпня – 30 вересня 1943 року), Корсунь-Шевченківська (24 грудня 1943 р. – 17 лютого 1944 року) та Львівсько-Сандомирська (13 липня – 29 серпня 1944 року). Завершила визволення України Карпатська операція, що розпочалася 9 вересня 1944 року. 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон нашої Держави. За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів радянських воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. На території республіки цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств. В ході Великої Вітчизняної війни бойовими нагородами було відзначено близько 2,5 млн. воїнів-українців, серед яких було чимало розвідників. Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні. З повагою, сільський голова Руслан Нестеров.

11:50:30 28.10.2019

Пленарне засідання

23 жовтня відбулось пленарне засідання XXVI позачергової сесії Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради сьомого скликання. В роботі сесії взяли участь сільський голова Руслан Нестеров, заступник з гуманітарних питань Павло Довгопол, заступник з питань фінансово-економічної діяльності Ігор Ліщук, секретар сільської ради та виконавчого комітету Андрій Войцеховський, депутати, начальники структурних підрозділів сільської ради. На порядку денному сесії розглянуто 5 нагальних питань, які стосувались звіту про виконання та внесення змін до сільського бюджету на 2019 рік, діяльності комунальних установ сільської ради та земельних питань.

11:46:53 23.10.2019

Привітання для завідувачки Устянського ЗДО Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради Митко Віри Іванівни

Шановна Віро Іванівно, прийміть щирі та сердечні привітання з нагоди Вашого Дня народження! Бажаю й надалі залишатися такою енергійною і невтомною, завзятою, щирою і турботливою, щедрою на добро. Нехай Бог щедро дарує Вам щастя, міцне здоров’я, світлу радість та родинні гаразди. Щоб Ваші мрії завжди збувалися, ніхто не перешкоджав досягненню поставленої мети, а Ваші друзі приносили лише добрі та радісні новини. Нехай кожен день Вашого життя буде світлим і сонячним, дарує лише приємні події – успіхи в роботі, душевний комфорт, шану та авторитет. З повагою, сільський голова Руслан Нестеров.

11:43:58 22.10.2019

Семінар - практикум

У Велику Слобідку їдуть не лише на відпочинок. Туди їдуть також і за педагогічним досвідом. А осередком, де його можна набути, є місцева гімназія, яка стала центром освіти і культури села. Саме тут 18 жовтня 2019 року згідно плану роботи відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради відбувся семінар - практикум з питань компетентнісного навчання української мови та літератури, зарубіжної літератури здобувачів в умовах Нової української школи. Якимось особливим затишком та привітністю зустріла учасників історична будівля Великослобідської гімназії. На шкільному подвір?ї учні ранковим флешмобом привітали гостей семінару та провели до своєї господи. З вітальними словами перед педагогами громади виступили Олена Сендзюк, начальниця відділу ОКТМС та Ніна Гурська, завідувачка методичним центром відділу освіти. У своїх виступах привітали присутніх, окреслили завдання та подальші шляхи розвитку освіти громади в умовах НУШ, ознайомили з метою та планом проведення методичного заходу. Учасники семінару мали змогу відвідати цікаві уроки, на яких вирішувались питання компетентнісного підходу до навчання учнів. Це,зокрема, урок української мови у 6 класі на тему «Поняття про фразеологізм, його лексичне значення. Ознайомлення із фразеологічним словником», який проводила вчителька української мови та літератури Лілія Лабунська та урок зарубіжної літератури у 8 класі на тему «Віртуальна екскурсія у світ Античності» вчительки зарубіжної літератури Валентини Ільницької. Далі на учасників семінару чекав міні-тренінг, що мав на меті практичне обґрунтування ефективності використання висвітленої раніше проблеми для підвищення рівня комунікативної компетентності педагогічних працівників. Підготувала та провела таку форму методичної роботи Лілія Лабунська. Проблему компетентнісного навчання на уроках словесності презентувала методист відділу освіти Катерина Гуменюк, підкресливши необхідність формування та розвитку основних компетентностей в умовах сучасної школи як одного із головних шляхів підготовки учнівської молоді. Незабутні враження та чудовий настрій отримали присутні від перегляду виховного заходу «Як козаки у Великій Слобідці гостювали», який підготувала із учнями 7-9 класів вчителька української мови та літератури Людмила Олійник. Завершився семінар обміном думками та підведенням підсумків роботи.

11:36:59 22.10.2019

Привітання для представника Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради в госпітальній раді Хмельницького госпітального округу Сироти Бориса Володимировича

Шановний Борисе Володимировичу, щиро вітаю Вас з Днем народження! Бажаю Вам щастя, благополуччя, подальших успіхів у будь-яких починаннях, щоденних справах, сміливих планах та сподіваннях. Нехай у Ваших задумах завжди буде мудрість, у службових справах - підтримка однодумців, в серці - добре і сонячно від людської вдячності! Нехай Ваш життєвий і професійний шлях буде наповнений новими злетами та досягненнями, а все зроблене Вами добро вертається сторицею! Міцного Вам здоров’я, широкого життєвого шляху та плідної роботи. З повагою, сільський голова Руслан Нестеров.

11:34:21 22.10.2019

День села

14 жовтня в Україні відзначали День захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва. А у селі Врублівці відзначали храмове свято та 559-у річницю від дня його заснування, святкування Дня села – це гарна традиція, яку варто продовжувати. На святі зібралось чимало місцевих жителів, яких вітали зі святом сільський голова Руслан Нестеров, місцевий священник Петро Галишич, заступник сільського голови Павло Довгопол, в.о. старости Микола Берчук. Сільський голова побажав жителям громади миру, добра і процвітання, вручив Подяки та цінні подарунки. Зі святковим вітальним концертом виступили працівники культури, учні місцевої школи та вокальна група "Калинонька". Відзначили Подяками і подарунками захисників України - учасників АТО, багатодітні сім’ї, самих молодших жителів та інших представників громади.

11:28:38 17.10.2019

День села

Сьогодні Україна святкує славне свято, Це свято – чоловіче, твоє це свято, брате ! Це свято тих, хто ладен у будь-яку хвилину Родину захищати і рідну Україну ! Хай мир панує завжди і спокій навкруги, Будь-що тобі хай буде, мій брате, до снаги, Хай множаться здобутки, життя хай процвітає, Покровом Божа Матір тебе хай огортає! У селах Слобідсько-Кульчієвецької об’єднаної територіальної громади продовжується святкування храмово-релігійних свят - "День села". Хочеться наголосити, що це свята коли ми маємо можливість привітати людей, які роблять свої села відомими та подякувати їм за їхній внесок у розвиток громади, району і держави в цілому. Так, 14 жовтня на честь одного з найбільших християнських свят Покрова Пресвятої Богородиці, мешканці села Тарасівка відзначали 265- річницю (1754 рік) з дня застування, згадки в історико-архівних документах району.

10:22:51 17.10.2019

Село моє – краплиночка на карті

Українське село колоритне і яскраве, в кожного своя історія, свої традиції, свої улюблені свята. Але, є свято, якого в кожному селі чекають з нетерпінням, адже це чудова нагода зустрітися, поспілкуватися в приємній атмосфері. У селі Тарасівка Слобідсько-Кульчієвецької об’єднаної територіальної громади цей день співпадає з храмовим святом євангеліста і апостола Іоана Богослова. До сільського клубу, де відбувалося святкування, завітали односельці та гості з навколишніх сіл і не тільки…

10:14:13 17.10.2019

Привітання для директора Мукшо-Китайгородського ліцею Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради - Ковальчук Любові Анатоліївни

Шановна Любове Анатолївно, прийміть найкращі привітання з Днем народження! Бажаю Вам міцного здоров’я, професійних успіхів, життєвої наснаги, витримки, виваженості, особистих творчих досягнень, сімейного щастя, злагоди та добробуту у Вашій оселі! Нехай доля шле Вам добро і щастя, міцне здоров'я та достаток. Хай Вас підтримують та надихають рідні люди, розуміють та допомагають колеги, минають негаразди та непорозуміння. Хай доля завжди буде прихильною до Вас та Вашої родини, а кожен новий день дарує приємні враження, задоволення від роботи та світлу надію на майбутні роки!

10:11:03 14.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора